“Tamam sen gidebilirsin...”

A -
A +
“Onun sünnetine uymak, insanı dünyada sıkıntıdan kurtarıyorsa ahirette kurtarmaz mı?..”
 
1995 yılında Türkiye Gazetesi Takviminde okuduğum bir hadis-i şerife uyup tırnağımı cuma günü kestikten sonra hafta sonu annemleri ve ailemi Simav’a kaplıcalara götürüp, pazartesi mesaim olduğu için yola çıkmıştım. Ama yarı yolda üzerimde kimliğimi aracın ruhsatını, sürücü belgemi vb. unuttuğumu fark etmiş müthiş endişelenmiştim. Yolda da polisler trafik kontrolü yapıyorlardı işte…
Önümde 4-5 araç vardı. Dikiz aynasından arkaya göz attığımda arkamda da 5-6 aracın sıralandığını gördüm.
Şimdi iki polis sırayla araç şoförlerine ehliyet, ruhsat sorup üst araması yaparak geliyorlar. Hem de araçta aileleri ile birlikte olanlara bile tolerans yapmıyorlar. Kaldı ki ben arabada tek kişiyim ve erkeğim. Yani kesinlikle kontrol edilmem gereken bir sürücü durumundayım.
Ama endişeyle karışık bir rahatlık var bende. Tarif edemediğim bir ferahlık… İşte geçmek bilmeyen saniyeler geçti ve beni sağa çektiren polis memuru yanıma gelerek baktı… İnanın o an enteresan bir durum oldu… Polis memuru bana baktı baktı ve hiçbir şey söylemeden “Tamam sen gidebilirsin” dedi.
Ben de sıradan çıkıp yavaş hareketlerle gitmeye başladım. Ama nasıl şaşırmıştım.  Bir yandan da dikiz aynasından arkama bakıp arkamda sıralanan araçlara da mı bir şey sormadan gidin diyecek gibisinden göz atıyordum. Hayır arkadaki araçların şoförlerini aşağıya indirip ehliyet ruhsat sorup üst araması yapıyorlardı. Tamam, benim de bütün evraklarım tamamdı ama o an evde unutmuştum. Peki, neden sadece beni aradan çıkartıp “sen git” dedi.
Eğer bana aynı muameleyi yapsa çok sıkıntı yaşayacaktım. Elhamdülillah bu sıkıntıdan kurtuldum. Ama kendime sorduğum “neden ben?” sorusunun cevabı belliydi. Çünkü ben kendi içimden gelerek ve samimi duygularla hadis-i şerife uymanın bereketini yaşamıştım. 
Sonra düşündüm de Sevgili Peygamberimizin sünnetine uymak, insanı dünyada dahi sıkıntılardan kurtarıyor da ahirette hiç kurtarmaz mı? Bu düsturu bizlere öğreten büyüklerimizden Allahü teâlâ razı olsun. O gün bugündür Türkiye Gazetesi Takvimi sürekli yaprak yaprak okuduğum mini bir kültür hazinesi gibidir… Emeği geçenler teşekkür ediyorum...
           Süleyman Türk-Gebze
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.