Türkmen çocuğunun asaleti

A -
A +
“Kendilerinden bu kadar iyilik gördüğümüz insanlara böyle bir şey yapılmasına razı olamam...”

Yurdun en efendi talebelerinden olarak bildiğim Yasin’in yurttan atıldığını duyar duymaz şaşırmış, hatta celallenip demiştim ki: "Yahu pırlanta gibi çocuk neden atmışlar? Öylesini nereden bulacaklar?"
Arkadaş devam etti: "O bir ajanmış abi" dedi.
Şaşkınlıkla "Ne ajanı ya?" diyebildim.
Arkadaş; “Abi, bunu özel olarak yerleştirmişler" dedi.
“Ne için peki?"
“Yurtta kalmak isteyen öğrencileri kandırıp yurttan ayrılmasını sağlamak için.”
“Nasıl ya, anlatsana sen şunu?”
“Burada öğrenim görmeye gelen Türkmen çocukları var ya. Onları kandırıp yurttan ayrılmalarını sağlıyormuş. Onları Fatih’te bir-iki eve yerleştiriyormuş. Diyormuş ki öğrencilere de:
“Ne yapacaksınız burada? Bunlar sizden yurt parası alıyor. Ben size bedava ev tutayım orada kalın" diyormuş.
Gerçekten de o zamanlarda yurdumuza Afgan ve Türkmen talebeler gelip cüzi ücretlerle kalıyordu. Yurt bizden aldığının belki 3’te biri fiyatına bu öğrencileri âdeta misafir ediyordu.
İşte bu çocuklardan birisine de böyle bir teklifte bulunduğunda o Türkmen çocuğu diyor ki:
“Hayır arkadaş, sen ne dersen de. Kendilerinden bu kadar iyilik gördüğümüz insanlara böyle bir şey yapılmasına razı olamam!..”
Derken aynı Türkmen genç, Yasin isimli o çocuğun yurt yönetimine ise "Keşke bu yurtlar her yerde olsa" manasında laflar söylediğini de duyunca şaşırıyor.
Bu iki farklı davranış, bu münafıklık; kendine söylenenler ve yönetime söylenirken duydukları karşısında ilgisiz ve suskun kalmayı kendisine yediremiyor.
İdareden çok sevdiği bir abimize bunu anlatıyor. Bunun üzerine idare araştırıyor ki gerçekten de böyle bir durum var.
Çocuğu tabii ki bu ikiyüzlülüğü ve fitne çıkarması yüzünden atmışlar. Bunu duyan bütün arkadaşlarımız çok ama çok şaşırdık...  
İnsanlar şunu unutmamalı ki  belki bu örgütün elemanlarının %90'ı bunlardan habersizdi deniliyor ya  -ki hiç sanmıyorum- bir kısmı imtihan sorularını çaldı, bir kısmı zorla "himmet" topladı, bir kısmı dinler arası diyalog ile milletin imanına kastetti.
Hani bir örgüt eylemcisi yakalandığında geriye doğru ne çıkar? Kimi bomba yapımında kullanılan malzemeleri hazırlar, kimi onu tedarik eder, kimi bomba yapım yerine götürür, kimi alır patlatır… "Sadece bombayı patlatan suçludur" demek ne derece doğru olur sizce?..
            Tevfik Sevgin-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.