Meslek liselerine ses ver -2-

A -
A +
Dünkü yazımızda “Peki mesleki eğitim hak ettiği değeri görüyor mu?” diye sormuştuk ve “Maalesef!  Toplumun mesleki eğitime karşı algısını değiştirmiş değiliz. Son zamanlarda mesleki eğitimin öneminin kavranması sayesinde özendirme çalışmaları (SGK, staj ücretlerine devlet desteği, uygulama atölyeleri, teknisyen unvanı… gibi) mevcut, biz meslek lisesi öğrencileri olarak en büyük problemin istihdam olduğunu düşünüyoruz ve meslek lisesinin memleket meselesi olduğunu hatırlatarak, iş gücü durumunun analizinin yapılmasından sonra, okullar bünyesinde mesleki programların açılmasını istiyoruz” demiştik.
İşte Millî Eğitim Bakanlığı; 2023 vizyonunda mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılmasına yönelik çalışmalara yer vermiştir bu çalışmalar kısaca;
-Mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisi güçlendirilecek.
-Mesleki eğitim okullarında üretilen başarılı projelere mikro krediler sağlanacak.
-Yurt dışında mesleki eğitim imkânları oluşturulacak.
-Mesleki eğitime yönelik ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenecek.
-Yükseköğretim programlarına geçişte çalışmalar yapılacak.
-Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere yönelik burs imkânı artırılacak.
-Mesleki eğitimde alan dersleri eğitimi 9. sınıfta başlayacak.
-Yurt dışı hareketlilik projeleri hazırlanacaktır...
Bu çalışmalar sayesinde ülkemizin kalkınmasında rol oynayan meslek liseleri daha da ilerleyecektir.
Güçlü yarınlarımız için Meslek Lisesi Benim Meselem Değil Bizim Meselemizdir. Bize Ses Verin!..
             Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Genç Kalemler Topluluğu
 
 
ŞİİR
 
Bak o zaman neler olur?
 
Oku Tam İlmihâli'ni
Harama sunma elini
Gıybetten koru dilini
Bak o zaman neler olur?
 
Öğren farz ile sünneti
Kimseye etme mihneti
İsteme dünya ziyneti
Bak o zaman neler olur.
 
Aldatmasın seni dünya
Alıştırır kötü huya
Zehiri gösterir boya
Bak o zaman neler olur.
 
Dünya malına aldanma
Her söylenen söze kanma
Vara yoğa boşa yanma
Bak o zaman neler olur.
 
Hasipoğlu Hakka yönel
Kalbini eyleme bir çöl
Ölürsen Hak yolunda öl
Bak o zaman neler olur.
 
Cumali Çevik-Şair ve yazar
 
 
FAİDELİ BİLGİLER
 
Din nedir?
İnsanın dünyada ve ahirette mesut olması için, Müslüman olması lâzımdır. Dünyada mesut olmak, rahat yaşamak demektir. Ahirette mesut olmak, Cennete gitmek demektir. Allahü teâlâ, kullarına çok acıdığı için, mesut olmak yolunu, Peygamberler vasıtası ile kullarına bildirmiştir. Çünkü insanlar bu saadet yolunu, kendi akılları ile bulamazlar...
Hiçbir Peygamber kendi aklından bir şey söylememiş, hepsi, Allahü teâlânın bildirdiği şeyleri söylemişlerdir. Peygamberlerin söyledikleri saadet yoluna (Din) denir. Muhammed aleyhisselâmın bildirdiği dine (İslamiyet) denir.
Âdem aleyhisselamdan beri binlerle Peygamber gelmiştir. Peygamberlerin sonuncusu Muhammed aleyhisselâmdır. Diğer Peygamberlerin bildirdikleri dinler, zamanla bozulmuştur. Şimdi saadete kavuşmak için İslamiyet’i öğrenmekten başka çare yoktur. 
İslamiyet, kalp ile inanılacak (İman) bilgileri ve beden ile yapılacak (Ahkâm-ı İslamiye) bilgileridir. İman ve ahkâm ilimleri (Ehl-i sünnet âlimleri)nin kitaplarından öğrenilir. Cahillerin, sapıkların bozuk kitaplarından öğrenilmez.
Hicrî bin senesinden evvel, İslam memleketlerinde çok (Ehl-i sünnet âlimi) vardı. Şimdi hiç kalmadı. Bu âlimlerin yazdıkları Arabî ve Fârisî kitaplar ve bunların tercümeleri, dünyanın her yerinde, kütüphanelerde çok vardır. Hakîkat Kitâbevi'nin bütün kitapları, bu kaynaklardan alınmıştır.
 
ATASÖZÜ
El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu batman taşı sanır!..
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.