Öğretmenler Gününüz kutlu olsun

A -
A +

Hazreti Ali'nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü meşhurdur. Gerçekten de Müslüman devletler, âlime ve öğretmene saygı gösterdikleri derecede yükselmişlerdir. Açtıkları pek çok üniversite ve akademi bugünkü dünya medeniyetinin kaynağı olmuştur. Âlime ve öğretmene saygının azaldığı zamanlarda ise geriye gidilmiştir. Tanzimat’ın ilan edilmesiyle “Avrupai eğitim ve öğretime geçeceğiz” bahanesiyle medreselerden fen dersleri kaldırılmış, böylece inançsız fen adamı ve fen bilgisiz din adamı yetişmeye başlanmıştır. Bu durum da devletin hızla çökmesine sebep olmuştur.

 

İyi bir öğretmende aranan özellikler: Öğrencilere iyi ve âdil davranmak; güzel konuşmak; öğrencilerin dert ve sıkıntıları ile de ilgilenmek; bazı konularda yetersiz veya öğrenmede yavaş olan öğrencileri arkadaşlarının yanında küçük düşürücü söz ve hareketlerden kaçınmak; olgun bir şahsiyet sahibi, şakacı ve samimi olmak; mesleğini sevmek; öğretmenlikle ve branşıyla ilgili gelişme ve yenilikleri takip etmek; anlattıklarının öğrencilere faydalı olup olmadığını tespit etmek için öğrencilerin hiç çekinmeden ifade edebilecekleri şekilde görüşlerini almak; öğrencilerin kişisel tutumları ve geçmişteki durumlarına bakmadan dersteki başarılarını objektif olarak değerlendirmek; ders araç ve gereçlerinden maksimum derecede faydalanmak; zararlı söylenti, dedikodulardan uzak durmak; argo ve müstehcen dil kullanmaktan sakınmak; kendine güvenmek; gayretli ve neşeli olmak; her türlü güçlükle mücadele etmek; olayların en sıcak anında dahi, taraf tutmadan konuşup anlayıp kararını vermek; davranışlarında nazik olmak; temiz ve sade giyinmek; derslere zamanında girip çıkmak; verimli bir eğitim ve öğretim için okul idaresi, öğretmenler ve öğrenci velileriyle iş birliği kurmak gibi konulardır. İyi bir öğretmenin başarısı, öğrencilerle olan iletişimine bağlıdır.”

 

Bugün Öğretmenler Günü... Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz…

 

         Efe Kağan-İstanbul

 

 

 

 

 

ŞİİR

 

 

 

   BİRİCİK ÖĞRETMENİM

 

 

 

Belli ki altın kalbin,

 

Biricik öğretmenim!

 

Bende çok farklı yerin,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

İlk emir 'Oku' demek!

 

Verdin binlerce emek,

 

Dokudun ilmek ilmek,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

Bir mumdun hep eridin,

 

Yoluma ışık verdin.

 

Bana hep kanat gerdin,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

Bırakma hiç elimi,

 

Doldur minik kalbimi.

 

Göster irfan, ilimi,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

Sendin sanki bir annem,

 

Okuldu diğer hanem,

 

Candan öte bir tanem,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

Maziyi anarsan öyle,

 

Hatırla beni, söyle.

 

Hakkını helal eyle,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

Sorsalar kalbim derim,

 

Sensin meleğim, perim.

 

Ellerinden öperim,

 

Biricik öğretmenim!

 

 

 

          Mehmet Karadağ

 

 

 

 

 

 

 

BİTKİLERİN DİLİ

 

 

 

    GREYFURT

 

Greyfurtun faydalarına şaşıracaksınız! Hem görünüşüyle hem buruk tadıyla çok sevilen greyfurtun sağlığımız için de birçok faydası var. Greyfurt C vitamini, potasyum, likopen ve lifli yapısıyla muhteşem bir kış meyvesidir… Greyfurt sindirimi kolaylaştırır. Diş etlerini kuvvetlendirir. Kan dolaşımını kolaylaştırır. Tansiyonu dengeler. İdrar söktürür. Hem iştah açıcıdır. Hem midede hazmı kolaylaştırır. Pankreası korumaya yarar. Vücuttan toksin atılmasına yardımcı olur… Bedende zihni güçlendirir yorgunluğu ve stresi azaltır. Cildi gençleştirir… Sağlığınıza sağlık katar…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.