KÜLTÜR - SANAT - KÜLTÜR - SANAT
08 Mayıs 2012 - 17:25

Kitap tanıtımında bir ilk

Türkiye'de ilk kez bir kitap, hikayenin geçtiği sokakta tanıtıldı. Yazar Ahmet Ümit'in son romanı "Sultanı Öldürmek", Şişli Hanımefendi Sokak'ta okurlarıyla buluştu.
KÜLTÜR - SANAT - KÜLTÜR - SANAT
08 Mayıs 2012 - 12:46

CHP, tiyatroları mahkemeye taşıdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP Grubu üyeleri, "Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği"ne ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle, İstanbul İdare Mahkemesi'nde dava açtı.
KÜLTÜR - SANAT - KÜLTÜR - SANAT
08 Mayıs 2012 - 10:39

Sadri Alışık Ödülleri sahiplerini buldu

Sinema Dalında Nazan Kesal "En İyi Kadın Oyuncu" seçilirken, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel ve Muhammed Uzuner paylaştı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
04 Mayıs 2012 - 14:41

Vizyonda bu hafta 3'ü yerli 6 film yer alacak

Çizgi roman dünyasının Iron Man, Kaptan Amerika, Hulk, Thor gibi süper kahramanları, "Yenilmezler" filminde dünyayı kurtarıyor. "Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir", İstanbul'u nefes alınamaz hale getiren gelişmeleri ele alan konusuyla dikkati çeken bir belgesel. Haftanın yerli yapımlarından "Vücut" ve "Ateşin Düştüğü Yer" de sinema severlerle buluşacak. Haftanın animasyon filmleri 1900'lü yılların başında geçen. "Paris'te Çılgın Bir Macera" ile deniz altındaki bir macerayı beyaz perdeye taşıyan "Sevimli Balık Pupi"
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
03 Mayıs 2012 - 14:58

Nezih Uzel, ebediyete uğurlandı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Nezih Uzel (74), İstanbul'da toprağa verildi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
03 Mayıs 2012 - 14:42

Cüneyt Türel son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel (70), İstanbul'da defnedildi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
01 Mayıs 2012 - 12:22

Türk tiyatrosunun büyük kaybı

Bir süredir kanser tedavisi gören oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel (70), hayatını kaybetti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
01 Mayıs 2012 - 10:43

Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

"Yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülünü "Önce bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi" oyunuyla Esra Bezen Bilgin, "yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülünü ise "Ateşli Sabır" oyunuyla Mert Turak aldı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
30 Nisan 2012 - 17:22

Günay ser verdi sır vermedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili konuda açıklama yapmam. O konu henüz Bakanlar Kurulu'na gelmedi" dedi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
20 Nisan 2012 - 17:53

Liselerarası kısa film yarışması

İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı bir basın toplantısıyla başladı. Dereceye giren 12 kişinin dijital video kamerası kazanacağı yarışmayla ilgili "www.lisekisafilm.com" ve "www.tursak.org.tr" adreslerinden bilgi alınabiliyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
20 Nisan 2012 - 17:00

Şehir Tiyatroları'na yeni atama

İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'nun istifasının ardından yerine Hilmi Zafer Şahin atandı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
20 Nisan 2012 - 12:20

Bu hafta vizyona 7 yeni film girdi

"Amiral battı" oyunu, "Battleship" ile beyaz perdede maceraya dönüşecek. "Mar" filminde, taşrada yalnız ve sevgi arayışında üç kuşak erkeğin hikayesi anlatılıyor. Korku ve gerilim sevenler, "Öbür Dünyadan" ile 1. Dünya Savaşı ertesi İngiltere'sinde doğaüstü güçlerle buluşurken, "Mezarına Tüküreceğim"de genç bir kadın yazarın intikam hikayesine tanık olacak. "Korsanlar" ve "Sevimli Kahraman" ise haftanın animasyon filmleri arasında. "The Deep Blue Sea", aşkının peşinden giden Hester'in hikayesiyle romantizm sevenleri salonlara davet ediyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
19 Nisan 2012 - 11:04

Ve Kenan Işık da istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yönetmeliğinin ardından başlayan tartışmada Başkan Kadir Topbaş'ın sanat danışmanı Kenan Işık da istifa etti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
18 Nisan 2012 - 18:03

Başkan Topbaş'tan tepkilere ilk cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Şehir Tiyatroları'nın yönetimi ile ilgili yaşanan tartışmalar hakkında suskunluğunu bozdu. Topbaş, "Repertuvarı geçmişte bir genel sanat yönetmeni belirliyordu. Şimdi bir kurul belirleyecek. 7 kişilik kurulun 2 üyesi bürokrat olacak. Bu bir tavır değil. Bunu bir tavır gibi farklı bir anlayış olarak değerlendirmeleri beni cidden üzdü" dedi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
18 Nisan 2012 - 17:31

Polissiz polisiye: Kim Kime Dum Duma

"Kim Kime Dum Duma", uzun süren hazırlık aşamasından sonra başarılı kadrosu ve eğlenceli konusu ile seyircisinin karşısına çıkıyor. Oyunun kadrosunda Eser Ali, Arzu Yanardağ, Onur Şenay, Aslı Şahin ve Mehmet Esen var.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
14 Nisan 2012 - 21:41

Muhteşem eserler

Başbakan Erdoğan, Mehmet Çebi'nin Ayasofya Müzesinde açılan ''Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi'' başlıklı hilye-i şerif sergisini ziyaret etti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
13 Nisan 2012 - 14:57

Bu hafta vizyona 7 film girdi

Bu hafta birbirinden farklı ikisi yerli olmak üzere toplam 7 film vizyona girdi. Filmlere gitmeden Murat Başaran'ın "Seyir Defteri"ni okumayı unutmayın...
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
06 Nisan 2012 - 11:01

Bu hafta vizyona 5 yeni film girdi

"Amerikan Pastası: Buluşma" filmi, ilk olarak 1999 yılındaki "Amerikan Pastası" filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkankarakterlerin lise mezunları buluşmasını konu ediniyor. 1997 yapımı, çok sayıda Oscar ödülünün sahibi "Titanic", üç boyutlu olarak yeniden vizyona girecek. "Mevsim Çiçek Açtı" filmi, yolu gurbete düşmüş kadınların dramını anlatan konusuyla dikkati çekiyor. "Ülkücüler" belgeseli, 1980 darbesi öncesi ülkücü hareketi ve cezaevi güncelerini temel alıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
04 Nisan 2012 - 16:24

Ülkücülerin gözüyle 12 Eylül

12 Eylül'ün öncesi ve sonrasında Ülkücülerin mücadelesi belgesele taşındı. Özellikle idam sahneleriyle dikkat çeken film, bir döneme ışık tutuyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
30 Mart 2012 - 12:19

Bu hafta vizyona 5 yeni film girdi

Haftanın tek Türk yapımı "Kaos: Örümcek Ağı", Türk sinemasında ilk kez kullanılan görsel efektleri ve dövüş koreografilerinin yanı sıra iddialı konusuyla da aksiyon sevenleri salonlara çekmeyi hedefliyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
24 Mart 2012 - 17:26

Haftanın dikkat çeken filmleri

Bu hafta 2'si yerli olmak üzere 6 film vizyona girecek. Ahmet Ümit'in kitabından uyarlanan 'Bir Ses Böler Geceyi', bir Anadolu kasabası hikayesi olan 'El Yazısı', Suzanne Collins'in çok satan serisinden uyarlanan 'Açlık Oyunları', Joe Carnahan imzalı 'Gri Kurt', bilimkurgu filmi 'Ölüm Yolculuğu' ve gerilim dolu Uzak Doğu aksiyonu 'Ölüm Denizi gösterimde.
Başa Dön Sona Git