İnci Taneleri dizisinin senaryosunun çalıntı olduğu iddia edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İnci Taneleri dizisinin senaryosunun çalıntı olduğu iddia edildi

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı Kanal D dizisi İnci Taneleri’nin senaryosunun çalıntı olduğu öne sürüldü. Dizinin Gönül Yarası adlı filmle senaryo açısından taşıdığı benzerlikler dikkat çekti.

Yılmaz Erdoğan’ın hem kaleme aldığı hem de başrolünde olduğu İnci Taneleri dizisinin 2004 yapımı Gönül Yarası filminden çalıntı olduğu iddia edildi. 

Yotube’da film ve dizi eleştirileri yapan Murat Soner, yayınladığı video ile sosyal medyada gündem oldu. Soner, Kanal D’de ekrana gelen ve başrolünde Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka gibi oyuncuların yer aldığı İnci Taneleri’nin Gönül Yarası adlı filmle çok benzediğini söyledi. 

“TAMAMEN GÖNÜL YARASI FİLMİNDEN ALINTI”

Dilber ve Azem’in hikayesini konu alan yapım için yaptığı eleştirisinde Soner, şu benzer yönlere dikkat çekti:

“Yılmaz Erdoğan’dan İnci Taneleri diye bize aktarılan bu hikaye, neredeyse tamamen 2004 yılında Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen’in oynadığı Gönül Yarası filminden alıntı. O filmde de başrolümüz bir öğretmen, bu dizide de. Oranın öğretmeni 15 yıl sonra Güney Doğu’dan buranın öğretmeni 10 yıl sonra hapisten dönüyor. İki karakterin de bir kızı bir oğlu var. O filmde de kadın karakter pavyonda çalışıyor, bu dizede de. Her iki yapımda da kadın eski kocasından kaçıyor ve otelde kalıyor.”

“OYUNCUNUN BİRİ BİLE AYNI”

Dizinin herhangi bir yerde uyarlama olduğuna dair bir bilgi yer almadığının altını çizen Yotuber, “Hatta neredeyse iki yapımdaki otellerin adı bile aynı. Ya eczanede çalışan arkadaşları geçtim, oyuncunun biri (Güven Kıraç) bile aynı. Ve bu Yavuz Turgul hikayesi Yılmaz Erdoğan’dan İnci Taneleri oldu öyle mi şimdi? Biri bana bu dizinin uyarlama olduğunu gösteren bir yer göstersin, hadi bakalım” dedi.

İnci Taneleri dizisinin senaryosunun çalıntı olduğu iddia edildi

İnci Taneleri'nin senaryosu Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden çıkıyor.

İnci Taneleri dizisinin senaryosunun çalıntı olduğu iddia edildi

Gönül Yarası, Yavuz Turgul tarafından kaleme alınan ve yönetilen bir dram filmi.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...