CHP PM toplanıyor: Son belediye başkan adayları belirlenecek, Lütfü Savaş düğümü çözülebilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP PM toplanıyor: Son belediye başkan adayları belirlenecek, Lütfü Savaş düğümü çözülebilir

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP PM, bugün toplanıyor. CHP'nin son adayları PM toplantısı sonrası belirlenecek. En çok merak edilen ise tekrar aday gösterilmesi tepki çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği.

Türkiye 47 gün sonra yerel seçimler için sandığa gidecek. Siyasi partilerin gündemi halen adaylar. Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ise bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında adaylık düğümünün çözülerek son bulması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve A Takımı, bugün kalan tüm belediye başkan adaylarını belirleyecek. Ana gündem maddesinin ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi ve sonrasında gelişen tepkiler olması bekleniyor. Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği ise en çok merak edilenler arasında.

Son PM'de, Ankara'nın Çankaya ilçesi başta olmak üzere kalan İstanbul ilçeleri ile diğer ilçe ve belde adayları belirlenecek. Partinin aday tanıtım toplantısı 18 Şubat Pazar günü Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Toplantıya adayların yanı sıra eski genel başkanlar, milletvekilleri, il başkanları ve partililer katılacak.

LÜTFÜ SAVAŞ NE DEMİŞTİ?

CHP'nin yeniden aday olarak gösterdiği mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'daki anmada yoğun tepkilere maruz kalmıştı. Vatandaşlar, "Lütfü istifa" sloganları atmıştı.

Adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak edilen Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada, "Korkmayacağım, yılmayacağım, sonuna kadar savaşacağım" demişti.

Savaş, "Hatay'da oynanmak istenen oyunları biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...