Özgür Özel, 'Aynı isimler seçime gitmiyor' diyerek konuştu: Muhalefete muhalefet etmeyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Özgür Özel, 'Aynı isimler seçime gitmiyor' diyerek konuştu: Muhalefete muhalefet etmeyiz

Politika Haberleri  / Ajanslar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da aday tanıtım toplantısında konuştu. Aday belirleme sürecinde başta seçmenler ve anketler olmak üzere pek çok etkene dikkat ettiklerini söyleyen Özel, partisindeki 'liyakat' sorusuna bunun üzerinden cevap verdi. "Beş yıl önce CHP'nin içinde bulunduğu ittifak bugün aynı isimler seçimlere girmiyor" ifadeleriyle açıklamasına devam eden Özel, "Bu saygı duyduğumuz bir karar. Muhalefete muhalefetin iktidara yaradığının bilincindeyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da belediye başkan adayları toplantısında konuştu.  Özel, CHP'nin "kalkınma, refah, dayanışma belediyeciliğini önceleyen 3 bölümden 15 alt başlıktan ve 105 sayfadan oluşan bildirgesini" tanıttı. 

Burada partinin eski genel başkanlarını anarak vefasını dile getiren CHP lideri, "Zaman zaman siyasette vefa tartışmaları oluyor. Kendimizden önceki genel başkanlarımıza büyük bir vefa duyuyoruz. Bir partinin önceki başkanlara vefa göstermek, emanet ettikleri partiyi iktidar yapmakla olur" dedi. 

Özgür Özel, 'Aynı isimler seçime gitmiyor' diyerek konuştu: Muhalefete muhalefet etmeyiz

Partililerin 'liyakat' eleştirilerine ise "Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, seçmenimizi dinledik, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, partililerimizi görevlendirdik, onların raporlarını aldık, 3 bin araştırma yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik" ifadeleriyle cevap veren Özel, "Beş yıl önce CHP'nin içinde bulunduğu ittifak bugün aynı isimler seçimlere girmiyor. Bu ittifak ortaklarımızın verdiği bizim de saygı duyduğumuz karar. Bizim işimiz genel siyasette iktidara muhalefet etmek. Muhalefete muhalefet iktidara yaradığının bilincindeyiz" şeklinde konuştu. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

CHP'nin kurultayları görev veren kurultaylardır. Bütün genel başkanlarımızı minnetle ve şükranla selamlıyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Zaman zaman siyasette vefa tartışmaları oluyor. Kendimizden önceki genel başkanlarımıza büyük bir vefa duyuyoruz. Bir partinin önceki başkanlara vefa göstermek, emanet ettikleri partiyi iktidar yapmakla olur. 

Özgür Özel, 'Aynı isimler seçime gitmiyor' diyerek konuştu: Muhalefete muhalefet etmeyiz

'ADAYLARI BELİRLERKEN SEÇMENİ DİNLEDİK'

Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, seçmenimizi dinledik, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, partililerimizi görevlendirdik, onların raporlarını aldık, 3 bin araştırma yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Memnuniyet anketleri olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik.

PARTİYİ ELEŞTİRENLERE YANIT VERDİ

Bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı seçmenin taleplerini okumayı tercih ettik. Sonuç olarak burada karşınızda adaylarımız var. Aday adayı olup da adaylaşamayanlar oldu. Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3,5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını eleştirel açıklamalarını görüyoruz.

Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum ama esas konuşulması gereken benim gönlümde manşette olan benim gönlümün kahramanı kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, çok istedim olmadı sizi belirlediler ben çalışmaya hazırım dediği telefonda görevine başlayanlar var, kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var.

Özgür Özel, 'Aynı isimler seçime gitmiyor' diyerek konuştu: Muhalefete muhalefet etmeyiz

CHP'li belediye başkanına oy vermek demek, geleceğe umutla bakmak demek. Çağrım bütün Türkiye'ye: 31 Mart'ta oyu atın, sizi gözetecek belediye başkanlarını iktidara getirin. 

SLOGAN TARTIŞMASI

Kampanyamızın ana sloganı işimiz gücümüz Türkiye. Bu slogan CHP’li belediye başkanlarımız tarafından kendi kentlerinde işimiz gücümüz Ankara işimiz gücümüz Malatya kendi ilçelerinde işimiz gücümüz Kadıköy, işimiz gücümüz Çankaya olarak kullanılacak. Bu sloganla ilgili önemli bir gündem var. Bu sloganı bir parti diyor bizim bir adayımız 3 ay önce bir adayımız kullandı, bir parti diyor 10 gün önce billboard giydirdik. Ama şimdi o arkadaşlara şu çağrıyı yapıyorum hemen bilgisayarları başına geçsinler hemen işimiz gücümüz bursa sitesine bir baksınlar. Bu isimlerin başvuru hakları bundan iki ay önce kampanyanın başladığı günde alındı. 9 Ocak tarihinde başvurusunu yaptığımız domainini aldığımız bu sloganımızı beğenenler varsa o beğenen arkadaşlarımıza işimiz gücümüz Türkiye diyen CHP’nin kurumsallığına saygı duymasını bekliyoruz.

CHP'nin başkanı, üç ayda bir aldığı karneyle devam edip etmeyeceğini görecek. Yerel Yönetimler Koordinasyon birimi olacak, bu birimin başına da Yılmaz Büyükerşen gelecek. 

Özgür Özel, 'Aynı isimler seçime gitmiyor' diyerek konuştu: Muhalefete muhalefet etmeyiz

Türkiye’ye sizin bize emanet ettiğiniz belediyelere nasıl baktıysak bundan sonra da mevcut belediyelerde bunu artırarak devam edeceğiz, yeni seçecekleriniz öncekilerin tecrübeleriyle aynı iyi uygulamaları sizin kentinize getirecekler. Dürüstlükten asla taviz vermeyeceğiz. Beş yıl önce Mansur Başkan ilk belediye meclis toplantılarını canlı yayınladı. Arkadaşlarımız şeffaflığı bu boyutuyla bırakmayın özgüvenle birlikte CHP’li belediyelerde ihaleleri canlı yayınladılar.

Birileri ihaleleri eşe dosta peşkeş çekmek için adrese teslim yaparken, Mansur başkan, Ekrem başkan Adana Mersin Muğla Tekirdağ İzmir Eskişehir ve tüm il belediyelerimiz büyük bir özgüvenle ihalelerini olağanca şeffaflıkla yaptılar. Kimse kamu kaynaklarını hortumlayamadı. Bundan sonraki süreçte de CHP’li belediyeler bunları artırarak ve zorunlu olarak devam ettirecekler.

Beş yıl önce Cumhuriyet Halk Partisinin içinde bulunduğu ittifak bugün aynı isimle seçimlere girmiyor. Bu ittifak ortaklarımızın verdiği, bizim de saygı duyduğumuz bir karar. Bizim işimiz, genel siyasette iktidara muhalefet etmek. Muhalefete muhalefetin iktidara yaradığının bilincindeyiz. O yüzden muhalefetle uğraşmayız. Bugün geçmişle beraber olduklarımız ayrı adaylarla ayrı listelerle karşımızda olabilirler. Buna da saygı duyacağız. Ama gücümüzü aldığımız, yetkimizi aldığımız, hizmet yaptıklarımız değişmedi. Aksine o günden bugüne yeni oy kullanacak çok sayıda seçmenimiz var.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...