Sağlık - Sağlık
1 saat 34 dakika önce

Türk araştırmacıya Avrupa’dan destek! İdrar problemi̇ olanlar için giyilebilir ultrason cihazı geliştirdi

Türk araştırmacılar milyonlarca hastanın hayat kalitesini yükseltecek bir imzaya attı.
Sağlık - Sağlık
1 saat 43 dakika önce

Sıcakta soğuk duş almayın! Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı

Sağlık Bakanlığı kalp hastalarını sıcak havada soğuk suyla duş alımını yasakladı.
 - Aşırı sıcaklarda ne kadar su içmeli?
1 saat 52 dakika önce

Suyun azı da çoğu da zararlı! Aşırı sıcaklarda akla takılan en önemli soru: Ne kadar su içmeliyim?

Aşırı sıcakları yaşadığımız şu günlerde yeterli su tüketmek hayati bir hareket. Ancak ne kadar su tüketmemiz gerektiğini bilmiyoruz. Öte yandan suyu ölçülü olarak tüketmesi gereken hasta grupları da var. Kadınlar ise büyük oranda zayıflamak ve cilt güzelliği için aşırı su tüketiyor.
Sağlık - Sağlık
15 saat 37 dakika önce

Hamile kadının karnından çıkan hayrete düşürdü! ‘2-3 gün ağladım’

Kahramanmaraş'ta 4 aylık hamile kadının karnından 3 kilo 350 gram tümor çıktı. Yaklaşık 3 saat süren operasyondan çıkan kadın, “Çocuğumu kaybedeceğimi düşündüm başta, kızım bu bebeği çok istiyordu ve ben ona nasıl cevap vereceğim diye 2-3 gün ağladım” diyerek yaşadıklarını anlattı.
 - Sıcaklarda topuz ve atkuyruğuna dikkat!
22 saat 42 dakika önce

Sıcaklarda topuz ve atkuyruğuna dikkat! Uzmanlar uyarıyor: yapmayın...

Kadınlar, sıcak yaz günlerinde kendilerine rahatlık sağladığı için saçlarında atkuyruğu ve sıkı topuz modelleri tercih edebiliyor. Dermatoloji uzmanları ise bunun saç sağlığı bakımından olumsuz sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.
 - Kadınlara umut oldu Avrupa’dan büyük ödül kazandı
25 Temmuz 2024 - 02:49

İlk defa bir Türk araştırmacıya verildi! Kadınlara umut oldu Avrupa’dan büyük ödül kazandı

Kadınlarda hücre yaşlanması sebebiyle ortaya çıkan üreme problemlerine umut ışığı olan çalışmalarıyla bilinen İspanya’daki Genomik Düzenleme Merkezi (CRG) Grup Lideri Doç. Dr. Elvan Böke, Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütünün (EMBO) bu yılki büyük ödülünün sahibi oldu. Bu prestijli ödüle layık görülen ilk Türk bilim insanı olan Böke, çalışmalarıyla Sabri Ülker Vakfının 2023’teki Bilim Ödülü’nü de kazanmıştı.
 - Sıcak hava egzamayı da tetikliyor
25 Temmuz 2024 - 02:42

Kaşıntıyı kaşıyarak geçiremezsiniz... Sıcak hava egzamayı da tetikliyor

Ciltte kaşıntılı, kırmızı ve iltihaplı döküntülerle kendini gösteren kronik bir cilt rahatsızlığı olan egzama belirtilerinin kuru hava, aşırı sıcak ve aşırı soğuğa uzun süre maruz kalma sonucunda arttığına dikkat çeken dermatoloji uzmanı Dr. Rahime Kaşıkaralar, egzama hastalarının aşırı sıcaklarda kaşıntıyı kontrol altında tutmasının önemli olduğunu söyledi.
 - Gıda zehirlenmesi acil vakadır!
25 Temmuz 2024 - 02:25

Yüzde 20-30 oranında arttı! Gıda zehirlenmesi acil vakadır!

Beykent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu: ''Dışarıda yemek yerken dikkatli olun”
 - Robot eller oyuncak boyadı
25 Temmuz 2024 - 02:13

Çocuklara moral desteği: Robot eller oyuncak boyadı

İstanbul Oyuncak Müzesi ve Robot El Derneğinin iş birliğinde düzenlenen özel bir etkinlikte, Robotel kullanan çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
 - Sıcak havada öfke kontrolünün püf noktaları!
25 Temmuz 2024 - 02:05

Aşırı sıcaklar çıldırtıyor! Sıcak havada öfke kontrolünün püf noktaları!

Sıcak hava canlıları daha sabırsız ve toleranssız yapıyor! Araştırmalar sıcak havada anksiyete, depresif belirtiler ve saldırganlık gibi duygusal durumların arttığını gösteriyor. Trafikte yaşanan tartışmaların ve kazaların büyük bölümü sıcak havalarda gerçekleşiyor.
 - Çocuklarda güneş yanığı cilt kanseri yapıyor!
25 Temmuz 2024 - 00:57

Anne ve babalar dikkat! Çocuklarda güneş yanığı cilt kanseri yapıyor!

En tehlikeli kanser türü olan melanomun çocukluk döneminde güneş yanığı geçiren kişilerde çok daha sık görüldüğünü söyleyen dermatoloji uzmanı Dr. Babür Süer “Amerikan Kanser Derneğinin verilerine göre, 18 yaşından önce en az bir kez güneş yanığı yaşayan kişilerde melanom adı verilen en ölümcül cilt kanseri türüne yakalanma riski iki kat artıyor.
Sağlık - Sağlık
24 Temmuz 2024 - 17:17

Saç dökülmesi şikayetleri arttı! Doğru tedavi için analiz şart

Dr. Öğretim Üyesi Tolga Aydın birçok kişide görülen saç dökülmesinin nedenlerini açıkladı. Aydın, “Özellikle kadınlarda hormonal profile bakılması gerekir; bu, erkekler için de geçerli. Çünkü erkek tipi dökülme kadında tespit edildiği zaman erkek hormonlarında artış ya da kadın hormonlarında azalma var mı diye araştırmak gerekir” dedi.
Sağlık - Sağlık
24 Temmuz 2024 - 16:48

Sahte deterjan tehlikesi! Cildi bozuyor, egzamaya kapı aralıyor

Uzmanlar, düşük fiyatları nedeniyle tercih edilen merdiven altı üretilen deterjanların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Sahte deterjanların egzama riskini artırabileceği belirtilirken, kaliteli ve güvenilir deterjanların tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.
 - ‘Diş iltihabı’ canından ediyordu
24 Temmuz 2024 - 14:52

Baş ağrısı ve yüzde şişkinlik şikayetiyle başvurdu! ‘Diş iltihabı’ canından ediyordu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Gamze Kılıçer’in diş ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon tespit edildi. Apar topar ameliyata alınan Kılıçer’in operasyonu 3 saat sürdü. Ameliyatı yapan doktor bu tür vakaların ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek “Ağır tablolara neden olabiliyor. Hatta literatürdeki kitaplarda ölüme yüzde 70 neden olduğundan bahsedilir” dedi.
Sağlık - Sağlık
24 Temmuz 2024 - 13:12

Gaz sancısı şikayetiyle gitti, gerçek başka çıktı! ‘Görünce şok şaşırdım’

Konya'da, karın ağrısının gaz sancısından kaynaklandığını düşünerek hastaneye giden Fadim Ülger'in karın bölgesinden 20 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı. Kilosundan dolayı kitleyi fark edemediğini söyleyen Ülger ameliyat sonrası “Karnımdan böyle bir şey çıkacağını hiç tahmin edemezdim. Hocalarımız büyük olduğunu söylemişti ama görünce çok şaşırdım” dedi.
 - İlk adres sağlık ocağı olacak!
24 Temmuz 2024 - 05:46

Bakan Memişoğlu hızlı başladı! Yeni dönemde aile hekimine daha çok iş düşecek

Yeni dönemde, vatandaşa birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemi anlatılacak. Aile hekimliği sistemi daha aktif kullanılacak, hastanelerin yükü azaltılacak.
Sağlık - Sağlık
23 Temmuz 2024 - 11:08

Yıllardır bel ve kalça ağrısı çekiyordu, 6 saatte sağlığına kavuştu

Bel ve kalça ağrıları nedeniyle memleketi Tekirdağ'da birçok farklı hastaneye giden ve sonuç alamayan 28 yaşındaki hasta, bin 400 kilometre yol kat edip geldiği Elazığ'da 6 saatte sağlığına kavuştu. Uzun zamandır ağrılar çeken hastaya tanısı genellikle atlanan ‘Betolotti sendromu’ teşhisi konuldu.
 - Açık alanlarda yemek yiyenler dikkat! Uzmanlar uyardı: "Ölümle sonuçlanabiliyor"
22 Temmuz 2024 - 12:18

Açık alanlarda yemek yiyenler dikkat! Uzmanlar uyardı: "Ölümle sonuçlanabiliyor"

Son dönemlerde gündeme gelen besin alerjileri uzmanlar tarafından arttığı söyleniyor. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, son 10 yılda alerjilerin arttığını söyledi. Nacaroğlu, “Son 10 yılın alerji salgını olarak besin alerjilerini adlandırıyoruz. Açık alanlardaki beslenme, açık büfe kullanımları besin alerjilerinde kazara karşılaşma riskini artıyor. Alerjilerin hem şiddeti arttı hem daha kalıcı olması giderek artıyor” dedi.
 - Nem fena yapıştı gece uyutmuyor
21 Temmuz 2024 - 09:25

Uykunun baş düşmanları! Sıcaklık ve nem uyutmuyor

Türkiye çöl sıcaklarının etkisi altında. Ancak nem sıcaktan daha çok yoruyor. Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu “Nem arttıkça oksijen oranı azalıyor. Uyku kalitesi bozuluyor. Asabiyet, hâlsizlik ve tahammülsüzlük yaşanıyor” diye uyardı.
Sağlık - Sağlık
20 Temmuz 2024 - 13:09

Basit bir sinek ısırığı deyip geçmeyin! Ciddi reaksiyona yol açabilir

Yaz aylarında sıkça artan ve hayatı tehdit eden böcek sokmalarına karşı uyarıda bulunan Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "İnsanların büyük bir çoğunluğu hayatları boyunca en az bir kez arı sokmasına maruz kalır, bazen bu durum anafilaksiye yol açabilir" dedi. Bu durumun hafife alınmaması gerektiğini belirten Nacaroğlu uyarı yaptı.
 - Ağız temizliği için marul suyu!
20 Temmuz 2024 - 02:42

Gargara kullanmak istemeyenlere ağız temizliği için marul suyu!

Alkol bazlı gargaraların yemek borusu ve kolon tümörlerine sebep olabilecek iki bakteri seviyesini artırdığını iddiası üzerine ağız ve diş temizliğinde yeni alternatifler aranıyor. Batı İskoçya Üniversitesinde yapılan bir çalışma iki hafta boyunca marul suyu tüketmenin diş eti iltihabını azalttığı ve diş eti hastalığı olan hastalarda sağlıklı bakteri düzeylerini artırdığını ortaya koydu.
Sona Git