CANLI ANLATIM

Seçil Erzan davasında son durum... Muslera, Arda Turan, Emre Belözoğlu ifade verdi: Salon kahkahalara boğuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen yüksek kar getirili fon vaadiyle, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi tanınmış futbolcular ve iş insanlarının da olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan 4. kez hakim karşısına çıktı. Erzan'a milyonlar kaptıran Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın ifade verdiği davada dikkat çeken ifadeler geliyor... İşte Türkiye'nin konuştuğu Seçil Erzan davasından son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • ARDA TURAN'IN İFADESİ SALONU GÜLDÜRDÜ: ZATEN ZARARDAYIM...
  • EMRE BELÖZOĞLU: 5 GÜNDE 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM, HİÇ PARA ALAMADIM
  • 'SEÇİL ERZAN DEPREMİ BAHANE ETTİ'
  • İLK İFADELERİNİ VERDİLER
  • ARDA TURAN ADLİYEYE GELDİ
  • MUSLERA ADLİYEDE

08.03.2024 14:30

🔴ARDA TURAN'IN İFADESİ SALONU GÜLDÜRDÜ: ZATEN ZARARDAYIM...

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ise ifadesinde "Biz bankaya güvendik. Seçil Erzan'a 13 milyon TL'nin üzerinde para verdim. Biz futbolun o ise bankanın starı gibiydi." diye konuştu. Turan, "7,5 milyon dolar kaybettim. Ben biraz da safım efendim, görüldüğü üzere. Saf olmasam bu kadar parayı verir miyim? Emre ağabeyi arayınca ne olduğunu anladım" dedi.

"Seçil Erzan'ın etkin pişmanlıktan yararlansın mı?" sorusuna "Ben paramı alırsam hiç yatmasın, beni ne ilgilendirir. Zaten zarardayım" demesi salonu güldürdü.

Turan, "Hem kendi adıma hem de bankanın adına hem de arkamdaki kadın adına üzgünüm. Kendisi elinde dosyalarla, banka yetkililerinin gücünü arkasına almış bir hanımefendiydi. Futbolcularla yakın ilişkileri vardı. Denizbank sitesinde 15 yıllık başarısı anlatılan bir kadındı. İyi iletişimi olan bir kadındı." diye konuştu.

Arda Turan, "Erzan, Ekim 2022'de arayarak mevduata getirmemi istedi. Hayatım boyunca faiz almadığımı söyledim. Kendisi de fondan bahsetti. Bunun faiz olmadığını, fon olduğunu söyleyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düşerek kabul ettim. Sonra etraftan duydum yüksek kar veriliyormuş ama bana öyle söylenmedi. Fırsat olduğunda 10 milyon dolar getirirsem faydalanabileceğimi söyledi. Taşınmazlarımı satarak faydalanabileceğimi söyledim. Ocak ayına kadar söz verdiğim tarihlerle borçlarla, taşınmaz satarak 13 milyon 900 bin dolar verdim. 6 milyon 400 bin doları istediğim zaman getirdi. Parayı verdiğimde bana Denizbank imzalı kağıt da verdi. Şubeye gittiğimde de bana ekranlarını gösterdi." dedi. 


08.03.2024 13:00

🔴EMRE BELÖZOĞLU: 5 GÜNDE 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM, HİÇ PARA ALAMADIM

Muslera'nın ardından ifade veren Emre Belözoğlu da "Volkan (Bahçekapılı) ile konuşmamızdan sonra aynı gün içinde ve 4 gün sonra 4 milyon 290 bin dolar verdim. Parayı çeşitli bankalardan ve evdeki paralardan verdim" ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'ın "Ne kadar çok para getirirseniz o kadar yüksek faiz alırsınız" dediğini söyleyen Belözoğlu, "Seçil hanım bize 10 milyonlardan 5 milyonlardan bahsediyordu. Benden daha fazla para istedi. Ben de en fazla bu kadar verebileceğimi söyledim" diye konuştu.

Belözoğlu, hiç para alamadığını sözlerine ekledi.


08.03.2024 12:50

🔴MUSLERA İFADESİNDE MERT ÇETİN'İ İŞARET ETTİ

Toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı dava öncesi Muslera ve Arda Turan da Çağlayan İstanbul Adliyesine geldi.

Seçil Erzan davasında son durum... Muslera ve Arda Turan mahkemede: Fatih Terim'i zora sokacak sözler - 1. Resim

Fatih Terim'in Panathinaikos'ta tercümanlığını yapan Mert Çetin aracılığıyla Seçil Erzan ile irtibata geçtiğini itiraf eden Muslera, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de ifade vermiştim. 2011 yılında Seçil Erzan ile tanıştım. Bankadan arayarak bana tekliflerde bulundular. Seçil Erzan aramaya başladı, yüzde 35’lik teklifte bulundular. Denizbank tarafından yapılan bir şeydi. Seçil hanım fon hesabının idaresinde Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu olduğunu söyledi. 700 bin dolar paramı çekerek Musa Mert Çetin’e verdim. Bankanın merkezine kendisi parayı transfer etti. Daha sonra başka bankadaki hesabımdan 500 bin çekerek yine Musa Mert Çetin’e verdim”

'SEÇİL ERZAN DEPREMİ BAHANE ETTİ'

Seçil Erzan’ın verdiği para karşılığında kendisine imzalı kağıt verdiğini söyleyen Muslera, “Yatırdığım paralara karşı sadece 700 bin dolar geri aldım. Bana verilen para kendime ait olan para, herhangi bir fon kazancı olmadı. Seçil Erzan depremi bahane ederek zaman kazandı” dedi. Mahkeme başkanının, “Seçil Erzan İspanyolca bilmiyor. İkisi arasındaki bağlantıyı kim kurdu?” sorusu üzerine Muslera, “Musa Mert Çetin güvendiğim birisidir. Aramızdaki bağlantıyı o kurdu” ifadelerini kullandı.


08.03.2024 12:00

İLK İFADELERİNİ VERDİLER

Seçil Erzan davasının 4. duruşması İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan'ın davası görülmeye başlandı. Fernando Muslera, Arda Turan, Emre Belözoğlu'nun da duruşmaya katılarak mahkemede ilk defa ifade vereceği öğrenildi.


08.03.2024 11:50

ARDA TURAN ADLİYEYE GELDİ

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, aralarında bir bankanın eski müdürü Seçil Erzan’ın da bulunduğu 7 sanığın yargılandığı kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen davada “müşteki” sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldi.

Seçil Erzan davasında son durum... Muslera ve Arda Turan mahkemede: Fatih Terim'i zora sokacak sözler - 2. Resim

Adliye koridorlarında görüntülenen Arda Turan'ın tebessüm etmesi dikkatlerden kaçmadı.


08.03.2024 11.45

Seçil Erzan davasında son durum... Muslera ve Arda Turan mahkemede: Fatih Terim'i zora sokacak sözler - 3. Resim

MUSLERA ADLİYEDE

Galatasaray kalecisi Muslera, aralarında bir bankanın eski müdürü Seçil Erzan’ın da bulunduğu 7 sanığın yargılandığı kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen davada “müşteki” sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldi.


 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...