İşçi temsilcilerine ne oluyor?

İşçi temsilcilerine ne oluyor?

T-Otomobil Haberleri

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmî açıklama ile Volkswagen, Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurduğunu duyurmuştu. Ardından 15 Ekim'de yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekâtı'na gelen uluslararası gereksiz ve taraflı tepkiler nedeniyle Türkiye'de fabrika kurma planlarını ertelediğini duyurdu.

ALİ ÇELİK

Bu açıklamanın hemen ardından Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan kurulacak tesis için talip oldu. Avrupa’da konuyla ilgili son yayınlanan haberlerde Volkswagen'in bu yatırımına işçi temsilcilerinin karşı çıktığı ve vetoya hazırlandığı iddia edildi. Buna göre işçi temsilcileri Türkiye’nin Suriye operasyonuna karşı çıktığı için 15 Kasım’da gerçekleşecek toplantıda yatırım kararını veto edecek. Öte yanda Volkswagen’in Küresel İş Konseyi Başkanı ve Denetim Kurulu üyesi Bernd Osterloh konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Net bir şekilde belirtmek istiyorum. Türkiye politik amaçlarına güç kullanarak ulaşmak istediği sürece, işçi temsilcileri yatırım kararına karşı çıkacak” ifadelerini kullandı. Yaşanan bu enteresan gelişmelerin ardından Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis ERT devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada VW’nin yeni fabrikasıyla ilgilendiklerini kamuoyu ile paylaştı. Sürecin nasıl son bulacağı merakla bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...