Youtube, ihlal sorununu çözmek için içerik oluşturucularına eğitim verecek

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Google
- Güncelleme:
Youtube, ihlal sorununu çözmek için içerik oluşturucularına eğitim verecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Google

YouTube oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahip. Büyük kitleye sahip olmasının altında her kesime hitap eden çeşitli içerikleri bünyesinde barındırması yatıyor. Fakat platform aynı zamanda sağlık gibi birçok konuda da içeriklere karşı oldukça hassas davranıyor. Bu nedenle de bazı içerikler ihlal yiyor. YouTube da sorunu çözmek için içerik oluşturucularına eğitim vermeye başlayacak.

YouTube, bünyesinde birçok içeriğe izin veriyor. Fakat bazı konularda da oldukça hassas davranıyor. Politikalarını üç kere ihlal eden içerik oluşturucuların kanalını tamamen kapatıyor. Firma şimdi bu konuda bir eğitime başlayacak. İçerik oluşturucularının politikalarını ihlal etmesi halinde YouTube, eğitim seçeneği sunacak.

YOUTUBE EĞİTİM SONRASINDA İHLALİ KALDIRACAK

YouTube, ihlal yiyen içerik oluşturucusuna eğitime katılma seçeneği sunacak. Eğitime katılan içerik oluşturucu, kursu tamamlaması halinde 90 gün içinde tekrardan politikaları ihlal etmediği sürece uyarısı geri alınacak. YouTube, yeni sistemini şu şekilde açıklıyor:

"Bugünden itibaren içerik oluşturucular, Topluluk Kuralları uyarısı aldıklarında eğitici bir eğitim kursuna katılma seçeneğine sahip olacaklar. Bu kaynaklar, içerik oluşturucuların gelecekte politikalarımızı ihlal eden içerikleri yüklemekten nasıl kaçınabileceklerini anlamaları için yeni yollar sağlayacaktır. Kursun tamamlanması, aynı politikayı 90 gün boyunca ihlal etmemesi koşuluyla içerik oluşturucunun kanalındaki uyarıyı kaldıracaktır."

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki YouTube'dan ihlal yiyen içerik oluşturucunun kanalında herhangi bir algoritma sorunu yaşanmıyor. Fakat ihlalin kalkmaması halinde sonsuza kadar kalıcı oluyor.

YouTube tüm bunlara ek olarak politikalarında herhangi bir değişiklik yapmadığını da şu sözlerle açıklıyor:

"İyi niyetli içerik oluşturucuların politikalarımızı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak yollar sunarken Topluluk Kuralları standartlarımızı değiştirmiyor veya üç ihtar yaklaşımımızı gevşetmiyoruz. Politikalarımızı ihlal eden tüm içerikleri kaldırmaya devam edeceğiz ve 90 gün içinde üç ihtar alan içerik oluşturucuların YouTube'daki bağlantıları yine de feshedilecek."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...