YouTube'dan beklenen özellik: Spotify'a rakip olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Phone Arena
- Güncelleme:
YouTube'dan beklenen özellik: Spotify'a rakip olacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Phone Arena

YouTube, sahip olduğu Music kategorisiyle müzik severler tarafından da oldukça tercih ediliyor. Fakat rakipleriyle karşılaştırıldığında hala eksiklikleri olduğu görülüyor. Video akış devi test ettiği yeni özellikle en büyük müzik akış hizmeti Spotify'a rakip olacak.

YouTube Music, eksik olduğu özellikler nedeniyle müzik uygulamalarından geri planda kalıyor. Eksik özellikler, kullanıcıların başka platformlara yönelmesine neden oluyor ve mevcut kullanıcıların da deneyimini düşürüyor. YouTube da sorunu çözmek ve rakiplerinin önüne geçmek için fonksiyonel bir özellik üzerinde çalışıyor.

YOUTUBE MUSIC İÇİN GERÇEK ZAMANLI ŞARKI SÖZÜ ÖZELLİĞİ GELİYOR

YouTube eksiklikleri nedeniyle müzik platformlarından geride kalsa da bünyesindeki içeriklerin çeşitliliği, durumu daha dengeli hale getiriyor. Video ve müzik akışı platformu YouTube, son güncellemeyle nisan ayından beri test ettiği "Gerçek Zamanlı Şarkı Sözü" özelliğini getiriyor.

YouTube kullanıcıları, Gerçek Zamanlı Şarkı Sözü özelliği sayesinde şarkının çaldığı sırada sözleri de eş zamanlı olarak takip edebilecek.

Kararlı sürüme gelen özellik, Android ve iOS sürümlerine aynı anda getirildi. Kullanıcılar, YouTube uygulamalarını Android için 6.15 iOS için ise 6.16 sürümlerine güncelleyerek özellikten faydalanabilir.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki özellik henüz web sürümde ya da TV'ye bağlı şekilde kullanılamıyor. YouTube'un söz konusu özelliği ilerleyen süreçte web için de getireceği tahmin ediliyor.

Video akış devi YouTube ek olarak kullanıcıların akıllarına takılan müzikleri bulmasında yardımcı olan bir özellik üzerinde de çalışıyor. Yeni özellik sayesinde YouTube, kullanıcıların sadece mırıldanmasıyla kendi bünyesinde yer alan müzikleri bulabilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Phone Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...