Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Adnan Şahin
adnansahin1@hotmail.com
401 Yazı
13 Mayıs 2023
Tavukgöğsü ve kazandibi tahtını koruyor
Geçmişte saray ve konaklarda yapılan tavukgöğsü ve kazandibi, yıllara direnerek günümüze kadar gelmeyi başarmış. Peki bu iki eşsiz lezzeti orijinal hâliyle yapan kaç yer vardır?
Devamını Oku
6 Mayıs 2023
Bir şeyin söylenmesi onu doğru ya da gerçek kılar mı?
Sorulduğunda Türk mutfağı dünyanın en iyi üç mutfağından biridir deriz hep bir ağızdan. Evet aslında nereden bakarsanız bakın, bu muhteşem coğrafya ve üzerinde binlerce yıldır yaşatılan mutfak, dünyanın en iyileri arasında olmalıdır. Ama gerçekler ne yazık ki öyle değil.
Devamını Oku
29 Nisan 2023
Mutfaklarda tereyağının yeri çok başka
İçine girdiği her yemeği, birleştiği her ürünü lezzetlendiren tereyağının sağlığa faydaları da saymakla bitmiyor. Ancak gerçek tereyağına ulaşmak istiyorsanız en doğrusu süt alıp mayıs ayında kendiniz yapmanız…
Devamını Oku
22 Nisan 2023
Bayramlar bayram gibi yaşansın
Bayramlar insanları bir araya getirir ve dayanışmayı güçlendirir. Günümüzde ise çeşitli sebeplerle daha çok tatil fırsatı olarak görülüyor. Bayramların bayram gibi yaşanmasını özlüyor ve diliyorum.
Devamını Oku
15 Nisan 2023
Aile ocağı ülkemizin temelidir
Aile, beslenme ve ateş arasında kopmaz güçlü bir bağ vardır. Ocak ateşi de ailenin devamlılığını simgeler. Aile kavramını yitirdiğimizde mahalle, şehir ve ülke kavramlarının ortadan kalkacağı unutmamalıdır.
Devamını Oku
8 Nisan 2023
Parlayan şehirler Çorum ve Tokat
Çorum ve Tokat’a çok kültürlü yapıları ve misafir ettikleri medeniyetler farklı bir zenginlik sağlamıştır. Bu iki şehir de gastronomi zenginliği ve derinliğiyle sizleri çok ama çok şaşırtacak.
Devamını Oku
1 Nisan 2023
Bin yılın lezzeti Türk mutfağı
Günümüz Türk mutfağının mükemmeliyeti, hiç şüphesiz bu bereketli coğrafya ve büyük devlet mutfaklarında farklı etnik yemek türlerinde uzmanlaşan yüzlerce aşçının gayretiyle oluşmuştur.
Devamını Oku
25 Mart 2023
11 ayın sultanı Ramazan hoş geldi
Mutfak kültürümüzün önemli bir bölümünü ramazan hazırlıkları oluşturur. Baharın müjdecisi de olacak olan bu ayda sıcak bir ramazan pidesi ile gönül almayı bilmek gerek.
Devamını Oku
18 Mart 2023
İlkbahar ateşi yüreklerimizi ısıtsın
Geçmişten günümüze baharın gelişi Anadolu coğrafyasında büyük bir coşkuyla kutlanır. Tabiatın uyanışa geçtiği bu ayda hem sofralarımız bereketlensin hem de umutlarımız yeşersin…
Devamını Oku
11 Mart 2023
Gastronomi varlıkları fark edilmeli
Kimse Türkiye’nin gastronomi zenginliğinin üç il ile sınırlı olduğunu söyleyemez. Artık 14 bin yıllık geçmişe sahip olan Anadolu’nun GASTRONOMİ varlıklarının bir değer olarak farkına varılmalı.
Devamını Oku
4 Mart 2023
Taşın toprağın yeşile doyduğu şehir: Rize
Rize’yi sadece benzersiz tabiatı ve şaşırtıcı tarihinden ibaret sanmayın. Çok kültürlü mutfağıyla da çok özel. Yemek zenginliği ve konuk ağırlama kültürü Rize’de ayrılmaz bir bütün.
Devamını Oku
25 Şubat 2023
Ben değil biz olmanın tam zamanı
Kalabalıklar arasında yalnızlaşanların imdadına yetişecek olan yine Anadolu’nun derinliği ve kadim ev sahipliğidir. “BEN” olmaktan çok “BİZ” olmaya muhtacız, bizi Anadolu birleştirecektir. Bu birleşmenin, kaynaşma ve dayanışmanın tam da zamanıdır.
Devamını Oku
18 Şubat 2023
Gönüllerde artık sınırlar yok
Bir toplumda yardımlaşmak geniş düzeyde yaşanıyorsa; arkadaşlık, iyilik, hayır duyguları da güçlenir. Zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır. Artık yaşadığımız acılardan ders çıkarma vaktidir.
Devamını Oku
11 Şubat 2023
BAŞIMIZ SAĞ OLSUN
Hepimiz elimizden geldiği kadar maddi ve manevi ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin acısına ortak olmalıyız. Lütfen yardımlarınızı göstermeye insanların gözüne sokmaya çalışmayın. Görmesi gereken her şeyi bilir ve görür...
Devamını Oku
4 Şubat 2023
O hâlde tam zamanı! Gastronomi adımları kararlı atılmalı
Gastronomi alanında yapılacak ciddi çalışmalar ülkemizdeki gastronomi seviyesini çok farklı noktalara taşıyabilir. Bu çalışmalar turizm anlamında da önemli bir adım olacaktır.
Devamını Oku
28 Ocak 2023
Toprağın bize tahammülü kaldı mı?
Bu bereketli topraklarda o adına yemek dediğimiz, basit olarak özümsediğimiz görkemli derinliğin içinde neleri nasıl unuttuk! Tabiat artık intikam zamanı diyor ama pek duyan ya da umursayan yok…
Devamını Oku
21 Ocak 2023
Kimliğimizi kaybediyoruz
Canım ülkemizin, “bizden” diyebileceğimiz birçok varlığı ellerimizin arasından kayıp gidiyor. Seyrediyoruz. Sadece “bizim” demek yeter mi? Kırk yıllık kahvenin hatırı sadece fallarda artık…
Devamını Oku
14 Ocak 2023
Balık satın alırken aldanmayın
Kandırılmaya en müsait lezzetlerin başında balık ve deniz ürünleri geliyor. Balık konusunda en iyi lezzeti tatmak istiyorsanız öncelikle tanıdık balıkçı ve doğru mevsim diye bir gerçek var.
Devamını Oku
7 Ocak 2023
Gerçek ve doğruların peşinde olmalıyız
Binlerce yıldır bu topraklarda yaşamış insanların gelenekleri ile yine bu zengin coğrafyada yetişen ürünlerle yapılabilen kaliteli ve lezzetli yemekler için her türlü sahtelikten uzak kalalım.
Devamını Oku
31 Aralık 2022
2023’te yenilenip özümüze dönelim
İyilik getirmesini temenni ettiğimiz bu yeni yılda zengin kültürümüzün unutulan lezzetlerini hatırlayalım. İlk adımımız da yarın öğlen ya da akşam yiyeceğimiz yemeği sorgulayarak başlamak olsun!
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
...
21
Sona Git