Madalyonun 3. yüzü!..

A -
A +
8 yıl önce ara verdiğimiz bu köşeye yeniden döndük... Yine üzüntüde, sevinçte, tasada birlikte olacağımız, karşılıklı yol gösterici fikirler üreteceğiz. Bir yandan siyasi, ekonomik ve toplumsal birçok konuyu analiz ederken, bir yandan da başkentin nabzını tutacağız…
           ***
Şu anda Türkiye’nin en önemli gündem maddesi enflasyon. Hayat pahalılığı dar gelirli kesimleri adeta yoksulluğun pençesine itiyor.  Bir diğer gündem maddemiz de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri. 
Madalyonun birinci yüzünü oluşturan iktidar partisi. AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyayı etkileyen COVİD-19 salgını ve beraberindeki Rusya-Ukrayna krizinden Türkiye’yi en az hasarla çıkarmak için çaba gösteriyor. Türkiye’nin ekonomik rotasını yeniden düzeltmek, halkın refahını sağlamak için her türlü tedbire ve çareye başvuruyor.
Erdoğan, bir yandan projeler üretirken, bir yandan da Türkiye’yi dünyanın en itibarlı ve sayılı ülkeleri arasına getirmeyi başaran çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Önümüzdeki tablo hiç iç açısı görünmese de Erdoğan’ın liderliğinde, iktidar mutlaka bir çıkış yolu bulacaktır. Son göstergeler de bu gidişatın olumlu işaretlerini vermektedir. Ekonomideki düzelme doğrudan sandıkta AK Parti’ye olumlu yansıyacaktır.  
Madalyonun 2. yüzü ise muhalefet cephesi… 
Madalyonun 2.yüzü ise muhalefet cephesi. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği muhalefet partileri şu ana kadar Erdoğan’a duyduğu kinin ötesinde bir hesap yapmıyor, halkın önüne elle tutulur, gözle görülür bir proje dahi koyamıyor. Bir benzerliği ve ortak yanı olmayan muhalefet partileri, günlerini Erdoğan’ı suçlayan polemiklerle geçiriyorlar. Bugüne kadar defalarca toplantı yapan muhalefet liderleri Cumhurbaşkanlığı kriteri krizini bile aşamadı, bir isim dahi çıkaramadı. Kısır döngü etrafında dolaşan, dış aktörlerin etkisinde kalan, yalan-yanlış, iftira üzerine bina edilmiş siyaset yapan muhalefete milli iradenin teveccüh göstermesi çok zor. 
Gelelim madalyonun 3. yüzüne… Madalyonun 3. yüzü seçimlere damgasını vuracak. İstikrar ve güven arayan bu kitleyi, “kararsız seçmen” diye nitelemek demek artık klişe kaçıyor. “Askıda seçmen” yerinde bir benzetmedir. Bunlar, iktidara daha önceleri oy vermiş, hâlâ gönlü AK Parti'den yana ama ya geleceğe dair beklentisi ya da özel küskünlük nedenleri ile köşeye çekilmiş, her an kazanılabilecek, gelişmeleri takip eden “sessiz çoğunluk” olarak nitelendirebileceğimiz bir seçmen kitlesi…
İktidarla yürüyüşünü sürdüren ama şimdilik sağı/solu gözleyen “askıdaki” bu seçmenlerin yuvasına dönmesi, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sinin geleceği için önemli bir işarettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti teşkilatlarına sık sık talimat verip, “Kapı kapı dolaşın, gönül alın, gönül kazanın” sözünün altında yatan gerçek de budur. Gri alanda bekleyen bu seçmenlerin kazanılması AK Parti için çok önemli bir hamle olacaktır…
 
 
Cudi'nin etekleri gençlerin geleceği...
 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun daveti üzerine geçtiğimiz hafta başında Şırnak’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizin amacı bir zamanlar terörden çok çekmiş bir ilde ilk defa uluslararası bir organizasyona imza atılmasıydı. Cudi Kup Uluslararası Tenis Turnuvasının yapıldığı Şırnak, terörden arındırılmış, insanları mutlu, huzurlu ve neşeli bir il olmuş.
8 Şırnaklı gencin katıldığı çeşitli ülkelerden gelenlerle birlikte 82 tenisçinin müdahale ettiği turnuva vesilesiyle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Cudi dağlarında artık top sesleri değil, raket sesleri yükseliyor!
Bu vesile ile yurdun dört bir yanına ayrım yapmaksızın hizmet götüren, gençlerin hamisi sayın bakana milletimiz adına teşekkür ediyorum…


 
Bahçeli, Soylu ve “ASENA…”

Uyuşturucuyla mücadelede kullanılan en dikkat çekici yöntemlerden biri yapay zekâ teknolojisi. Yerli ve millî olarak geliştirilen ilk suç analizi platformu Analiz Sistemleri Narkotik Ağı (ASENA) ile devreye girdiği kısa sürede toplam 3 bin 594 yakalama gerçekleştirildi.
Ama benim dikkatimi çeken başka bir hususu anlatmak istiyorum. “ASENA”nın Türk Milliyetçileri ve ülkücüler için ayrı bir önemi var. Türk efsaneleri içinde çok önemli bir yer tutan bu "sembolü", projeye isim olarak verenleri can-ı gönülden kutlamak gerek.
Bu sayede MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkmasının nedenini anladık: Soylu’yu, Bahçeli sevmesin de kim sevsin!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.