Fernandao hakemi kurtardı!

A -
A +

Sezon başında çaldığı düdüklerle başarılı bir yönetim gösteren, Ali Palabıyık son haftalarda düşüş yaşayan hakemlerdendi.
Maç öncesi futbolculara yapılan telkinlerden olsa gerek son derece sakin başlayan müsabakada Ali Palabıyık, oyuncularla diyalog kurup onları ikna ederek müsabakayı kontrol altına almaya çalıştı.
15. dakikada yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın sakatlanması üzerine maçın 4. hakemi Tolga Özkalfa 16 yıl aradan sonra eline bayrak aldı. Hakem sakatlıklarının sıklaşması kondisyon ya da antrenman eksikliklerinin bir işareti olsa gerek. MHK, bu konuda yeni tedbirler almalı.
28. dakikada Souza’nın kaleye girmek üzere olan şutunu eliyle kesen Yusuf Erdoğan hakemin penaltı kararı sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Dönen topa tekrar vuran Souza golü kaydetti ancak hakem daha önce penaltı düdüğü çaldığı için golü geçerli saymadı. Fernandao penaltıyı gole çevirince herhalde Ali Palabıyık da en az F.Bahçeliler kadar sevinmiştir. Eğer penaltı gol olmasa idi; bu kararı çok tartışılırdı. 
Hakem eğitimlerinde en büyük avantajın gol olduğu sık sık tekrarlanır. Bu tür durumlarda teknik adamlar ve defans oyuncuları son derece hassas düşünmeli, bir golü engellemek mi yoksa takımını bir kişi eksik bırakmak mı daha doğru olur? Bu konudaki tercihlerinde daha dikkatli olmalılar. Palabıyık bir saniye daha beklese vereceği gol kararı çok daha net ve tartışmasız bir karar olurdu.
31. dakikada rakibine faul yapan Alper’in sarı kart görmemesi Ali Palabıyık için eksi hanesine yazılacak bir başka eksi puan oldu. 
Maçın kalan bölümlerinde F.Bahçe’den M.Topal, Fernandao ile Trabzonspor’dan N’Doye, Uğur’a gösterilen sarı kartlar doğruydu. Ancak Neustadter’e çıkan sarı kart yanlıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.