RvP hakemi de Beşiktaş’ı da Tosic’i de yaktı

A -
A +

Hakem Ali Palabıyık müsabaka öncesi “az kart kullanayım” diye kendisini şartlandırmış olacak ki, 41’e kadar kart kullanmadı.
7.dakikada Lens’in Oğuzhan’a yaptığı faulü ve 9.dakikada Van Persie’nin Oğuzhan’ı centilmenlik dışı bir şekilde itmesini ikaz ile geçiştirdi.
Bu da müsabakada tansiyonun yükselmesine yol açtı.
Hakem Van Persie’nin oyunu, rakibi bozma ve seyircileri dil çıkararak tahrik etme taktiğine karşı tedbir alamadı. Van Persie’nin bu taktiklerine aldanan Tosic de rakibine kafa atarak takımını 10 kişi bıraktı.
Bu pozisyonda sadece Tosic değil, Van Persie de kırmızı kart görmeliydi. Çünkü Hollandalı oyuncunun Tosic’e faulü acımasızcaydı şiddet içeriyordu ve sakatlamaya yönelikti.
Hakem bu pozisyonda Van Persie’e sarı kart dahi göstermedi.
Kırmızı karttan sonraki tartışmalardan dolayı sadece sarı kart gösterdi.
GOLDEN ÖNCE LENS OFSAYT
71.dakikada Van Persie’nin attığı gol öncesinde Lens, ofsayt pozisyonunda iken aldığı topla asist yaptı. 
Geçen hafta Akhisar’ın da nizami golünü ofsayt diye iptal ettiren yardımcı hakem Cem Satman, burada da ofsaydı atladı.
Son dakikada Skrtel’in eline gelen topta ihlal yok. Slovak oyuncunun eli kapalı, vücudunu genişletmiyor.
F.Bahçe’nin iptal edilen golü öncesinde hakem Lens’e “oyna” işareti verdi. Top kaleye gidip ağlarla buluşunca anlamsız bir şekilde iptal etti. Üstelik atış için izin vermediğini söyledi.
Sonuçta Ali Palabıyık kartlarını zamanında kullanamadığından müsabakayı kontrol altında tutamadı. Van Persie’yi oyundan ihraç edemedi yardımcısının hatasından dolayı Fenerbahçe golü öncesi Lens’in ofsaydını da atlayarak skora ve neticeye tesir etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.