Tecrübesi yetti!

A -
A +

Fırat Aydınus G.Saray-F.Bahçe derbisinde az kart kullandı, maçın sonucuna da etki edecek bir hata yapmadı!

Fırat Aydınus ülkemizin en fazla derbi tecrübesi olan hakemlerinden biri...        Müsabakanın ilk yarısında mümkün olduğu kadar kartını kullanmamaya, ikazlarla oyunu kontrol altında tutmaya çalıştı.
12.dakikada Mehmet Topal’ın Podolski’ye yaptığı bir faul var. Fırat Aydınus, hareket sonrasında Podolski’nin rakibini sırtından sertçe itmesinde yine 23.dakikada Skrtel’in Sabri’ye yaptığı faulde sarı kart kullanmamayı tercih etti.
28.dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde Skrtel’in Yasin’e müdahalesinde Galatasaraylılar penaltı beklediler. Ancak Yasin, burada Skrtel’in vücuduna temasını hissettiği anda kendini yere bıraktı ve hakem Fırat Aydınus da haklı olarak “penaltı yok” dedi.
50.dakikada Galatasaray taraftarlarının Volkan Demirel’in bulunduğu kaleye attığı yabancı maddeler sebebiyle müsabaka 3 dakika durdu. Bu dakikalarda Fırat Aydınus tecrübesiyle olaylara soğukkanlı bir şekilde yaklaşarak Galatasaraylı futbolculardan yardım istedi, bir yandan da Volkan Demirel’i sakinleştirdi.
Ancak 60.dakikada atılan yabancı maddeler için saha kenarına gelip Galatasaray kulübesindeki Ayhan Akman’dan yardım istemesi futbol sahalarında görülmeyen bir uygulama idi. 
Müsabaka sonuna eklenen süre 5 dakikadan daha fazla olmalıydı.
Hakem ekibi, genelde futbol kalitesi düşük ve pozisyonu az, ancak tansiyonu her an fırlayabilecek olan müsabakayı kontrol altında tutarak az hata ile tamamlamayı başardı.
Bereket; Aydınus bu müsabakada sakatlanmadı da lig tecrübesi çok az olan 4.hakem Arda Kardeşler bu maçta düdük çalmak mecburiyetinde kalmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.