Ali Palabıyık artık ustalaştı!

A -
A +

Gergin geçen maçta oyunu ve faulleri iyi süzdü, jest ve mimikleriyle itirazları bertaraf edip temiz bir yönetim gösterdi.

Geçtiğimiz yıl her iki takım arasında oynanan 2 maçta da görev yapan Ali Palabıyık, müsabaka başındaki kurallardan taviz vermeyeceğini gösteren jest ve mimikleri ve üst üste gelen faullerdeki doğru kararları ile oyuncular ve izleyenler üzerinde güveni sağladı.

OTORİTEYİ İYİ KURDU

İtiraz etmeye kalkışan oyunculara karşı kararlı tutumu, Burak Yılmaz’ın attığı golün hiçbir tartışılacak yönü olmaması ve Olcay’a gösterdiği doğru sarı kart ile müsabaka üzerindeki hâkimiyetini tam olarak kurdu. 
32. dakikada Fenerbahçe’nin vuruş kullanacağı yer konusunda ne kadar hassas davransa da; (üç kere vuruşu tekrarlattı) 35. dakikada Trabzonspor’un kullanacağı atışın yeri konusunda aynı hassasiyeti göstermedi.
45. dakikada gelen Alper’in golü de oyun kuralları açısından tertemiz olunca Ali Palabıyık maçın ilk yarısını başarı ile tamamladı.
50. dakikada Alper Potuk ve 52. dakikada Yusuf Yazıcı’ya gösterdiği kartlar doğru idi. Olcay Şahan’ın attığı gol de tertemizdi.

PENALTI DOĞRU

84. dakikadaki penaltıda Ali Palabıyık pozisyonu doğru değerlendirdi. Kucka net bir şekilde elini kullanarak vücudunu genişletmişti.

ARTIK DERBİ HAKEMİ

86. dakikadan Bero rakibini formasından çekmesi de net bir sarı karttı. Palabıyık bunu da affetmedi. Bu maçtaki yönetimi ile de bundan sonraki derbilerin “en büyük adayı benim” dedi.
Sahada onca yabancı oyuncu olmasına rağmen gösterilen 4 sarı karttan üçünün Türk oyunculara olması da dikkat çekilmesi gereken önemli bir konu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.