Yanlış atama yanlış kararlar!

A -
A +

Beşiktaş’ın bir nizami golünün iptal edildiği bir penaltısının verilmediği müsabakada hakemlerden çok, atamayı yapanlar sorgulanmalı!

Ali Palabıyık bu müsabaka için biçilmiş kaftan gibi görünmüş olsa da 2 hafta önce K.Karabük-Beşiktaş maçını yönetmişti. Son maçında Quaresma’yla kaza ya da kasti çarpışması bu müsabakayı yönetirken yaşayacağı en büyük handikaptı Ali Palabıyık’ın. Bu durum onu bir hayli etkilemiş olacak ki; son derece gergin jest ve mimiklerle başladı.

PENALTI DOĞRU
Medel 18. dakikada topu kontrol eden Janssen’in omuzlarından elleri ile ittirince F.Bahçe penaltı kazandı. Her ne kadar itmenin şiddeti çok az olsa da bu pozisyonda hakem Ali Palabıyık’ı haklı bulabiliriz. Beşiktaşlılar acemice müdahale eden Medel’i sorgulamalı.

2.SARI YÜZDE 100 OLMALI
Nitekim 41’de Quaresma, Valbuena’ya öyle bir hareket yaptı ki, buradaki hareketin tam karşılığı turuncu renkli idi; sarı da kırmızı da kabul görürdü. Palabıyık sarıyı tercih etti. Ancak 2 dakika sonra Quaresma’nın Mehmet Ekici’ye yapmış olduğu hareket için ikinci sarı kart ağır bir karardı. Bu tür durumlarda FIFA ve UEFA hakemlere “özellikle göstermiş olduğunuz 2 sarı kartlarda yüzde 100 haklı olmalısınız” tavsiyesini üstüne basarak veriyor. 

NETO’YA KIRMIZI DOĞRU
45’te Cenk Tosun’un atağında Neto’nun kendisine yapmış olduğu hareket kurallara aykırıydı ve pozisyon olarak da bariz gol şansını engellemeydi. Kırmızı doğruydu. 

NEGREDO OFSAYT DEĞİLDİ
61’de Atiba’nın pasında topla buluşan Negredo topu F.Bahçe ağlarına gönderdi. Cem Satman’ın bayrağı ile bu gol iptal edildi. Ofsayt yoktu. Negredo açıkta gibi görünse de sağ taraftaki F.Bahçe oyuncusu Isla ofsaytı bozuyordu.

PENALTIYI ATLADI
71’de Hasan Ali’nin, Cenk Tosun’un ayağına basmasını değerlendiremeyen Palabıyık, Beşiktaş’ın net bir penaltısını atladı.
85’te Atiba’ya çıkan 2. sarı ve penaltı, İsmail’e çıkan kırmızı doğruydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.