Aydınus kuralları!

A -
A +

Zorlu Beşiktaş-Trabzon maçında çıkması gereken 3 net kırmızı kart “Aydınus kurallarına” göre çıkmadı!

Sezon başından bu yana yapmış olduğu atamalarla hakemlerimizi futbolun en çok tartışılan öğesi haline getiren MHK, bu müsabaka için çaresizlikten ve elinde başka hakem olmadığından dolayı Fırat Aydınus’u görevlendirmişti.
Aydınus, tecrübesi, kariyeri ve zaman zaman biraz uzatsa da futbolcularla kurduğu diyalog sayesinde oyunu kontrolü altına aldı.
Ancak öyle ihlaller vardı ki; oyun kurallarına göre kesinlikle disiplin cezası gerekirken hakem bunları sadece ikazla geçiştirdi.
> TALİSCA’NIN YAPTIĞI NET KIRMIZI
17. dakikada Medel’in rakibine sarıldığı pozisyonda sarı kart, 19. dakikada Talisca’nın rakibine tekme attığı pozisyonda ise kesinlikle kırmızı kart çıkması gerekirken pozisyonlarda nedense hakemin eli cebine gitmedi. Talisca’nın, Kucka’ya sakatlayıcı darbesi çok sertti. Aynı hakem Burak, Hubocan ve Okay’ın yapmış olduğu sarı kartlık ihlalleri atlamadı.
Medel ve Caner’e göstermiş olduğu kartlar da yerindeydi. Ancak Medel, 17. dakikada kart görmüş olsaydı 28. dakikada ikinci sarıdan atılmış olacaktı.
> OKAY 2. SARIDAN ATILMALIYDI
İkinci yarıda da hakem Trabzonspor’dan Onazi ve Beşiktaş’tan Tolgay Arslan’a yerinde sarı kartlar kullandı. Ancak 75. dakikada Cenk Tosun’a faul yapan Okay, ikinci sarı karttan ihraç edilmeliydi. Cenk Tosun’un ısrarla sarı kart istemesine de yine sarı kart çıkmalıydı.
Müsabakada atılan gollerin tartışılacak herhangi bir yanı yoktu. Kurallar açısından temiz gollerdi. 
Ceza alanlarında hakemi zora sokacak pozisyonlar yaşanmadı. 
Fakat Aydınus, dün akşam kartlarını kullandığı ve kullanmadığı pozisyonlar müsabakaya damgasını vuran adam oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.