Hakemi de kurtardı!

A -
A +

Beşiktaş farklı bir skorla kazanmamış olsaydı; maçın en çok konuşulan ismi Fırat Aydınus olacaktı!

Fırat Aydınus hakemlik yetenekleri açısından gerçekten iyi bir isim... MHK 5 haftadan beri yapmış olduğu atama trafiği ile Fırat Aydınus’u bu maça hazırladı ve atadı. Ama görüldü ki; Aydınus bu maça fiziksel ve zihinsel açıdan iyi hazırlanmamış.

> GOMİS’E EN AZ SARI
15.dakikada Gomis - Tolgay mücadelesinde Fırat Aydınus kart kullanmadı. Kafa kafaya çarpışma gibi görünen bu pozisyonda Gomis dikkatsiz ve kontrolsüz hareketi ile rakibinin sakatlanmasına sebep oldu. Burada kırmızı kart belki ağır olurdu ama en azından bir sarı kart Gomis’e çıkmalıydı.

> EL DOĞAL KONUMDA
36. dakikada Gökhan Gönül’ün ortasında topa arkası dönük olan Belhanda’nın eli vücudundan biraz açık da olsa doğal konumda idi ve bilerek topa doğru elin bir hamlesi yoktu. Fırat Aydınus “devam” diyerek pozisyonu doğru değerlendirdi.

> OĞUZHAN’A NET PENALTI
38. dakikada G.Saray ceza sahasında Fernando’nun Oğuzhan’ın kaval kemiğine yapmış olduğu müdahale net bir penaltı düdüğü gerektiriyordu. Aydınus burada maalesef penaltıyı vermediği gibi kararına yoğun tepki göstererek aşırı itiraz eden Beşiktaşlı futbolculara da herhangi bir yaptırım uygulamadı.

> FAULU ÇALMAYINCA
61. dakikada Serdar Aziz, Cenk Tosun’u sarı kartı gerektirecek bir faulle durdurabildi. Hakem sadece faul verip kart göstermeyince buna aşırı tepki gösteren Cenk Tosun kart gördü. Kartı gördükten sonraki dudak hareketleri ise ağzından iyi sözler çıkmadığının göstergesiydi. Ancak Aydınus buna duyarsız kaldı.
Diğer gösterdiği 5 sarı kartta Aydınus kuralları doğru uyguladı. Ancak Gomis ilk yarıda görmesi gereken kartı görseydi, 65. dakikada ikinci sarıdan ihraç edilecekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.