Skor MHK’yı da kurtardı

A -
A +

Müsabaka her iki takımın da sadece futbol oynamayı düşünen anlayışları ile normal bir atmosferde başladı.
Ancak 8. dakikada gelen F.Bahçe golü öncesinde Giuliano’nun topu Beşiktaş kalesine göndermek istediği anda kaleci Fabri öne çıkmıştı. Fernandao o anda şeklen ofsayt idi. Ancak top Vida’dan dönüp Fernandao’ya gelince aktif oyuna katılan bu oyuncunun attığı gol kurallara göre ofsayttı. Çünkü top en son kendi takım arkadaşı tarafından oynandığı anda Fernandao bulunduğu pozisyon itibarıyla haksız avantaj elde etmişti.
Burada yardımcı hakem Tarık Ongun’un konsantrasyon eksikliğinden dolayı Fabri’nin öne çıkmış olmasını kaçırması nizami olmayan bir golün geçerli sayılmasına sebep oldu.

Skor MHK’yı da kurtardı

PENALTI İSE, ISLA’YA KIRMIZI
38. dakikada Isla-Quaresma mücadelesinde Beşiktaşlı oyuncular penaltı beklediler. Cüneyt Çakır’ın burada kararı devam oldu. Pozisyonu dikkatle izlediğimizde Isla’nın Quaresma’ya bir müdahalesi olduğunu görebiliyoruz. Ancak pozisyon “gri” olduğundan dolayı burada Cüneyt Çakır için hatalı bir karar verdi demek de haksızlık olur. Eğer burada bir penaltı kararı verilmiş olsaydı, Isla’nın kontrolsüz ayağa basmadan dolayı 2. sarı karttan ihracı gerekirdi.
59. dakikada Şener’in elini sıyıran topta siyah-beyazlılar penaltı bekledi. Ancak burada Şener’in eli tamamen kapalı ve topa doğru hareketi yok. Vücudu genişleten bir konumda olmadığından dolayı da Çakır’ın “devam” kararı doğru idi.
Cüneyt Çakır müsabaka boyunca 5 defa sarı kartını kullandı, kartların hepsi doğru ve yerindeydi. Ancak gol sevincini yaşarken yaptığı hareketten dolayı Fernandao’ya da kart göstermesi gerekirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.