Pereira atılmalıydı!

A -
A +

Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Fırat Aydınus bazı kullanmadığı kartlar kariyerine ve tecrübesine yakışmadı

Merkez Hakem Kurulu’nun kısır döngüler içerisinde yaptığı tayinler sebebiyle ülkemizde bu tür maçları yönetecek hakemlerin sayısı maalesef bir elin parmaklarından daha az sayıya düştü. 
Tabii ki; bunlardan biri olan Fırat Aydınus maçın hemen başında 5. dakikada Trabzon ceza sahasındaki Mariano - Abdülkadir mücadelesinde Trabzonspor lehine faul kararı verdi. Burada Galatasaraylılar penaltı beklediler, ancak faulü yapan Mariano idi. Aydınus pozisyonu doğru değerlendirdi.
> PEREIRA BİLEREK BASTI
İlk yarı boyunca Fırat Aydınus üç kez kart kullanması gereken pozisyon olmasına rağmen bunları atladı. 6. dakikada Donk’un rakibinin ayağına basması, 10. dakikada Belhanda’nın Okay Yokuşlu’nun boynuna yapmış olduğu dirsek teması ve 11. dakikada Pereira’nın Selçuk’un ayağına basması kartlık hareketlerdi. 
Pereira’nın hareketi kırmızı kart olmalıydı. Çünkü burada topla mücadele yoktu. Pereira rakibinin ayağına bilerek, sert ve acımasızca basıyordu.
36. dakikada Sosa, 38’de Donk, yine aynı dakikada Hubocan ve 74. dakikada Uğur Demirok’un ve 90+3’te Muslera’nın gördüğü kartlar doğruydu.
> SKOR HERKESİ KURTARDI
Galatasaray’ın kazandığı müsabakada hakem kararları pek tartışılmayacak. Ancak Eğer Galatasaray puan kaybetmiş olsaydı müsabakanın en çok tartışılan ismi hakem Fırat Aydınus olurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.