Meler’e tam not

A -
A +

Bu sezon dört büyükler arasında oynanan 3 müsabakaya da Fırat Aydınus’u atayan MHK oldukça cesaretli ve biraz da riskli bir kararla dün akşamki maça Halil Umut Meler’i atadı.
Meler, kariyerinde ilk defa dört büyükler arasındaki bir maça çıkarken yardımcılarının da derbi tecrübesi olmaması dikkati çekti.
4. dakikada Isla’nın Sosa’ya yaptığı harekete sadece faul çaldı, ancak kartını kullanmadı.
23. dakikada Abdülkadir Ömür - Elif mücadelesinde Halil Umut Meler oldukça uzak kaldığı bir pozisyonda faul kararı verdi. Pozisyon normal bir ikili mücadele olarak değerlendirilip faul verilmemesi gerekirdi. Faul verildiyse umut vadeden bir atağın kesilmesi kabuk edilerek Elif sarı kart görmeliydi. Bu faul sonrası yapılan frikik atışında barajdaki Slimani elini topa uzatırcasına vücudunu genişleterek zıpladığında koluyla topa temas edince hakem Meler, tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.
Doğru olan bu karar VAR tarafından da incelendikten sonra Slimani haklı olarak bir de sarı kart gördü.
Kaleci Harun sadece penaltıyı değil, hakemi de kurtardı. Eğer penaltı gol olsaydı öncesinde verilen faul çok konuşulurdu.
Maçın ikinci yarısı Trabzonspor’un ezici üstünlüğü ile başladı. Yiğithan dışında futbolcular oyunu çirkinleştirecek davranışta bulunmadılar. Hakem de bir-iki faul değerlendirmesi dışında önemli bir hata yapmadı. Kararları ve yönetimi ile kalitenin yükselmesine katkıda bulundu. Onazi, Frey, Pereira, Uğurcan ve Yiğithan’a gösterdiği sarı kartlar doğruydu.
Her iki yardımcı hakem de görevlerini başarıyla yaptı.
Ve çok şükür ki; Türk hakemliği derbileri yönetmeye aday bir isim daha kazanmış oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.