“Yüzünde leke var” diye torunumu uçağa almamışlar!

A -
A +
Feridun Ağabey iki konuda sesim olmanızı arzu ediyorum... Birincisi Ulaştırma Bakanlığına: “25 Haziran 2018 Tarihinde HSRJZU PNR İLE Atlas Global hava yolu şirketinden 11 Temmuz 2018 AHL-MİLAS-BODRUM uçağına kızım ve iki torunum için saat 17.10’a 3 kişilik bilet aldım. 11 Temmuz’da havaalanına giderek işlemleri yaptırdık. Yolcular 'salona gidiniz', 'uçağa gidiniz' işlemlerinden sonra uçağa giderken torunumun yüzündeki hastalıktan kalan lekeler yüzünden güvenlik görevlisi 'uçağa alamayız' diyerek geri çevrilmişler. Kızım 'babamı arayıp haber vereyim' demesine rağmen telefonunu kullandırmamışlar. 3 kişilik biletleri, ilgili hava yolu ofisine götürerek biletlerini iptal ettirmişler. Torunum uçuştan bir hafta önce suçiçeği çıkarmış olup doktora götürülerek gerekli ilaçlarını da kullanmıştır. Yüzündeki lekeler kurumuş kalan izlerdir. Havaalanlarını sık olarak kullanan birisi olarak hiçbir havalimanında 'suçiçeği çıkarmış olan uçağa alınmaz' şeklinde bir uyarı görmedim. Bu şekilde mağdur edildik. Mağduriyetimizin giderilerek ücret iadesinin yapılmasını ve geri çeviren kişi -ki kendisi doktor da değildir- hakkında işlem yapılmasını arz ederim.”
İkincisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına:
“22.02.2018 tarihinde Başkanlığınıza (İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA) göndermiş olduğum dilekçeme bugüne kadar bir cevap alamadım. Dilekçemi defalarca SGK, MSB, BİMER, CİMER'e gönderdim sorunumu çözemediler. 30.12.2015 tarih 6656 sayılı kanunun 4. maddesindeki veya tabirini bir türlü aşamadılar. Dilekçemin incelenerek gerekli işlemin yapılmasını ve mağduriyetimin giderilmesi hususunu saygı ile arz ederim. Em. San. No: 52.781.063”
       Sezai Hancı-İstanbul
 
 
Bu gençler turist değil bizim çocuklarımız
 
Feridun Ağabey, geçtiğimiz gün Karaköy’deki Yeraltı Camisinin önündeydim. Ki caminin içerisinde Eshab-ı kiram büyüklerimizin “radıyallahü anh” kabirleri bulunuyor. Ve o esnada içeriden şortlu bayanların çıktığını gördüm, kahroldum. Ağabey turistler bile bu hassasiyeti, Müslümanların kutsallarına saygı duyup dikkat ederken bizden insanların, bu ülkenin çocuklarının böyle dininden diyanetinden, mukaddesattan habersiz bir şekilde davranması çok üzücü geldi. Camilere girişle ilgili gerekli düzenlemeler vardır mutlaka ama gençlerimizin bu gibi konularda bilinçlendirilmesi için de bir şeyler yapılmalı diye düşünüyorum. Kamu spotları sadece belirli alanlarla sınırlı kalmamalı. Tarih kültür ve ahlakımız üzerine de bilinçlendirici kamu spotları oluşturulmalı. Bu konudaki rahatsızlığımı ve isteklerimi yayınlayabilirseniz çok sevinirim.
         Özlem Sür-İstanbul
 
 
Darbecilere darbe yapan milletimizle gurur duyuyoruz
 
“15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize sızmış hain bir grup ülkemizi kaosa sürüklemeye yönelik işgal girişiminde bulunmuştur. Ancak aziz ve necip milletimiz bu hain grubun teşebbüsünü; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın telkini ve daveti ile 81 ilde meydanlara havaalanlarına sokaklara inerek, darbecilere darbe yaparak darbeyi önlemiştir. Demokrasisine millî iradesine sahip çıkmıştır. Bu uğurda vatanı milleti bayrağı için 251 şehit vermiş, 2196 vatandaşımız gazi olmuştur. Darbe teşebbüsünün 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize Allahtan acil şifa diliyorum. Darbelere karşı dik duran ve 81 ilimizde demokrasi nöbeti tutan aziz milletimizi tebrik ediyorum, kutluyorum.
           Yüksel Kantar-Artvin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.