Turkcell’den açıklama var…

A -
A +
5 Kasım 2018 Pazartesi günü “Turkcell’in beni üzmeyeceğine inanıyorum” başlıklı okuyucu isteğiyle ilgili olarak Turkcell’den geribildirim aldık. Gelen mailde “Merhabalar, yazınızda bahsettiğiniz müşterimiz ile hemen etkileşime geçtik ve konu halledildi. Müşterimizin hattı 17.03.2015 tarihinde açılmıştır. Aynı tarihte 24 ay kontratlı Samsung Galaxy Note 4 hat üzerinden alınmıştır. Cihazın son taksiti 10.04.2017 kesim tarihli faturaya yansımıştır. Bu faturadan sonra toplam 5 adet vergilerden oluşan fatura kesilmiştir ve fatura toplamları 23,12 TL'dir. Müşterimiz 27.04.2018 tarihinde hat iptal başvurusunda bulunmuş ve hat 04.05.2018 tarihinde iptal olmuştur. Turkcell olarak müşterimiz ile e-Posta üzerinden iletişime geçerek borcu olmadığı bilgisini ileteceğiz. Mümkünse siz de okurunuza bu güzel gelişmeyi köşenizden haber verebilir misiniz?” diyen Turkcell Medya İlişkiler Uzmanı Şükrü Tan Bey'e ve şahsında Turkcell’e çok teşekkür ediyoruz. Söz konusu okuyucumuz da bize gönderdiği mailinde kendisini Turkcell’den aradıklarını, söz konusu hattın iptalinin gerçekleştirildiğini belirttiklerini bildirerek hem bizlere hem Turkcell’e çok teşekkür ettiğini belirtmektedir. Kurumsallık örneği açısından takdir edilecek bir davranıştır. (F.A.)
 
 
Bu tür kazalar artık yaşanmasın
 
“Feridun Ağabey, iki gün önce bir motosikletli sürücümüz yaşanan elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Merhuma Allahtan rahmet diliyorum. Üstelik bu arkadaşımız birçok ödül almış bir motosiklet sürücüsüymüş. Bu vesileyle özellikle motosiklet kullanan sürücü arkadaşlara buradan sizin aracılığınızla bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu arkadaşlar motosiklet kullanmanın kolaylığından ve ayrıcalığından yararlanmak istiyorlar. Bu amaçla genelde trafik sıkışıklığında aralardan ve kenarlardan giderek çözüm buluyorlar. Ama ortaya şöyle bir problem çıkıyor. Kurallı gitmeye mahkûm olan dört tekerlekli araçlar bu yolun bir o tarafına bir bu tarafına nerede boşluk bulursa o tarafa motosikleti yönlendiren arkadaşların kuralsızlığına ayak uyduramıyor. Örneğin yolu müsait gören iki motosiklet sürücüsü birbirinden habersiz ikisi de bir otomobilin biri bir tarafından diğeri öte taraftan pat giye geçiveriyor… O durumda otomobil sürücüsü bocalıyor. Motosiklet sürücülerinin kendilerine göre boş buldukları aralara dalma serbestileri var. Trafikte onlara göre bir kural koyan da yok. Ama kurallara uyması gereken otomobillerin arasında oradan oraya oradan giderken kurallı araçların kullanıcılarının kafasını allak bullak ettiklerinin farkında olabiliyorlar mı? Kaç defa aracımın tamponunu çarpmaya teğet kala fren yaparak hız keserek vb. motosikletliye çarpmaktan son anda kurtuldum. Ne olur kolaylıktan yararlanırken de kurallı araçların kurallarına uyum içinde olmaya özen göstersinler... Bu arada dört tekerli sürücülere de motosikletli arkadaşlara karşı ellerinden gelen kolaylığı göstermeleri çağrısında bulunuyorum. Ne olur bu tür kazalar artık yaşanmasın. Bu güzel kardeşlerimiz her daim motosikletlerinin üzerinde olsunlar… Bu arada kurallara uygun tarzda ve seyir eden bütün sürücülerimize saygılarımı sunuyorum…”
          Cezmi Tekin-İstanbul
 
 
Diş için e-Devlet'ten randevu kolaylığı
 
Feridun Ağabey merhaba, “Bir diş çekimi için bu kadar uğraşırsak…” başlığındaki yazınızda randevu sisteminden dert yanan okuyucunuz, Hüseyin Yılmaz’a cevaben diyorum ki: “Diş randevusu için benim de bir yakınım bir aydır randevu alamadığını söyledi. Ben e-Devlet'i gece saat 23.55’te açtım. Sisteme randevunun düşmesini bekledim. Hem de evine en yakın yerden randevu aldım. Yakınım çok mutlu olmuştu, çünkü o da sizin okuyucunuz gibi bir aydır randevu alamadığını söylüyordu. Daha sonra da 3 defa daha randevu aldım. Belki bu şekilde randevu almak isterlerse kendilerine yardımcı olunur” şeklinde mail gönderen Eyüp Şahin isimli okuyucumuza çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle e-Devlet'ten diş çekimi için kolay randevu alınabildiği gibi, telefon sistemiyle de randevu almada kolaylık sağlanması gerçeğini bir kere daha sayın yetkililerimize iletiyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.