"ÖSYM yetkililerine sesleniyorum"

A -
A +
İyi günler Feridun Ağabey, ÖSYM’nin 3003 nitelik kodu (Adalet ön lisans programında veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak) Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu/Fakültesi Hukuk Bilim Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü mezunları için hata veriyor. Sizin aracılığınızla buradan ÖSYM yetkililerine seslenmek istiyorum: “Sayın ÖSYM yetkilileri biz de Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olduğumuz hâlde 3003 nitelik kodunu kullanarak tercih yapamıyoruz. Bu yüzden birçok tercihi kaçırıyor, hak kaybı yaşıyoruz. Sadece Ankara Üniversitesine özel bu durumun düzeltilmesini sizlerden rica ediyoruz.”
           Rumuz: “mağdur bir öğrenci”
  
 
Değme şoförden iyi ama yazılıyı geçemiyor
 
Sayın Feridun Ağabey, "derdim çoktur hangisine yanayım..." diye bir türkü var bilirsiniz, onu yazan da benim gibi dertliymiş demek ki… Ağabey, benim derdim her şoför adayının derdi olması gereken bir durum. Her ehliyet alanın önüne çıkan yazılı sınav mecburiyeti…
Ağabey, bir torunum var, ehliyet almak için bir kursa kayıt yapıldı. Belirli bir zaman içerisinde tam tamına dokuz kez yazılı sınava girdi. Fakat dokuzunda da kazanamadı. Torunumun öyle bir araba kullanışı vardır ki çoğu usta şoförlerden daha üstündür. Bu şekilde olup sınav geçemeyen ve bekleyen çok kimse var. Herkes iki veya üç dosya kaybediyor. Bu gerçeği köşenizde yazarsanız çok iyi olur kanaatindeyim. Benim teklifim ise şudur: Hiç yazılı sınav olmadan, ehliyet alacak olan şoför adayının bu işi bilen eğitmenler tarafından trafikte araç kullanışına bakılmalı ve ehliyeti verilmeli. Belki dersleri bilmiyor ama direksiyona hâkimdir. Bunu niye mi söylüyorum? Ehliyet sınavına giren öyle kimseler var ki okulda okudukları dersleri bile unutmuş. Bunlar nasıl sınav kazansın?!.
         Mehmet Aslan-Karapınar/Konya
 
 
Babam “ölür bunlar" diyordu, öldüler ağabey!..
 
          NOT: Bu bölüme resim var!!!
 
Merhaba Feridun Ağabey... Geçtiğimiz günlerde babam Mehmet Yıldız diyordu ki: “Arılar ölür bu durumda...” İhlas Haber Ajansı'ndan okuduğu bir haberdi bu… Havadan böcek ilaçlamasının arılara zarar vereceğini söylüyordu babam. Yıllar önce yine havadan yapılan ilaçlama ile arılar bir nevi itlaf edilmiş, babam da o zaman ona çok üzülmüş... Aynısı yine yaşanacak diye hayıflanıyor ve diyor ki: “Feridun Ağabey'e haber ver onun aracılığıyla konuyla ilgilileri haberdar edelim...” Size yazdım yazacağım derken geç kalındığını yeni okuduğum haberle öğreniyorum. Gerçekten de milyonlarca arı telef olmuş arıcılar gözyaşı içinde kalmış. Üzüntülü haberin kupürünü sunuyorum.”
         Ömer Faruk Yıldız
 
 
Kimine serbest kimine yasak!
 
Feridun Ağabey, aylar evvel ekranlardan; “Hayat Eve Sığar” diyen oyuncuların çoğu şu an dizi film setlerindeler ve yoğunluktan evlerine bile gidemiyorlar. Dikkatinizi çekerim! Şu an sokağa çıkma yasağı var ama gece çekimleri yapılıyor. Onlara serbest, sana yasak! Sonuçta para kazanmaları lazım... Hayat eve sığmıyor; yapımcılar, yönetmenler, oyuncular, kameramanlar insan değil mi?..
         Ahmet Serhat Arvas
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.