Ölen eşim adına açılmış telefon borçlarını 17 yıl sonra benden istiyorlar!

A -
A +
“Sayın Feridun Ağabey! Bir derdim var... Bundan 3 yıl önce sizinle bir kez daha görüşmüştük. Vefat eden eşimin üstüne 17 tane telefon hat borcu çıkmıştı. Bu konuda sizinle de iletişime geçmiştik. Bir de bir ulusal televizyon kanalına çıktım derdimi anlatmak için. Röportaj yaptılar benimle. Benim derdimle ilgili muhatabım olan yetkililer ise bu sürede hiç konuyla ilgili ne geri dönüş yaptılar ne aradılar. Üç yıl hiç kimse beni arayıp sormadı. Hatta o sürede mahkemeye de verdim ama oradan da bir sonuç çıkmadı. Daha sonra bir avukat aradı beni. Dedi ki:
-Bütün dosyalar bende. Eğer borcunu ödemezsen haciz gelecek evine! 
Feridun Ağabey, aradan 17 yıl geçmiş. Eşim nüfus cüzdanını kaybetmişti onun adına böyle hat açtırmışlarsa o borcun ceremesini yıllar sonra bizden niye istiyorlar. Islak imza ile müracaat olmayınca neden hat veriliyor? Bu konuda bazı hatlar on yıl olmuş bazıları 17 yıl olmuş. Bu dosyaların zaman aşımına uğrama ihtimali var mı? Ben asgari ücretle çalışan bir insanım. Nereye başvuracağımı kimden yardım isteyeceğimi bilemiyorum. Rahmetli eşimden kalan bir emekli maaşım var o da ipotekli olarak hâlen kredisini ödediğim ev için kesiliyor.
Ben buradan sizin aracılığınızla bu mağduriyetimizin giderilmesi için Türk Telekom yetkililerinden konunun çözümü ile ilgili devlet büyüklerimizden bir yardım bir çözüm talep ediyorum. Faksta telefon numaramı size ilettim. Bu arzumu gazetenizde yetkililere duyurursanız memnun olurum. Saygılarımla...”
    Zeliha Ö.
 
 
Turkcell hattımda sürekli “yanıt yok zaman aşımı oluştu” yazıyor
 
Feridun Ağabey, uzun süreden beri Turkcell abonesiyim. Son altı aydır telefon iletişiminde sorun yaşamaya başladım. Aradığım numaraların telefonuna ulaşamaz oldum. Her zaman olsa veya herhangi bir telefona olsa anlayacağım ama herhangi bir zamanda herhangi bir telefona ulaşma anında bu sorunla karşılaşabiliyorum. Bazen rahatlıkla aradığım telefonlara ulaşırken bazen “Yanıt yok, zaman aşımı oluştu” gibi bir yazı çıkıyor… Aynı telefonu ısrarla beş altı defa aradığımda karşı tarafın telefonu çalabiliyor. Bu konu nereden kaynaklanıyor? Turkcell sizin aracılığınızla bizleri bilgilendirebilirse sevinirim.”
        Bir abone
 
 
Meslek liselerine olumlu bakalım
 
Belki haberi olanlar vardır ama ben yine de yazayım. MEB meslek liselerinin önünü daha da açmak için çok önemli bir yeniliğe imza attı. Bir öğrenci meslek lisesinin 9, 10, 11. sınıflarında çok başarılı olur ise 12. sınıfta akademik (genel bilgi) derslerinin daha çok olduğu özel sınıfa geçiş yapabilecek. 
Başka bir deyişle, X öğrenci meslek lisesinin Y bölümüne kayıt olarak okumaya başladı diyelim. 12. sınıfa gelince mühendis, hekim, öğretmen, hukukçu, araştırmacı, akademisyen olmak isterse, üniversite sınavında soruların çıktığı derslerin bulunduğu sınıfa geçiş yapabiliyor.  
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla "Akademik Paket" modeli uygulamasını hayata geçiren Bakanlık, Anadolu Meslek Programı öğrencilerinin 12. sınıfa geldiğinde işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmesi ya da kendilerine uygun akademik alanı seçerek yoğun akademik eğitim alabilmesi imkânını sunacak.
Anadolu meslek programı öğrencilerine ya işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmeleri ya da kendileri için hazırlanmış 4 akademik eğitim modelinden birini seçerek haftada 5 gün akademik eğitim alabilme imkânı sunulacak. 
Öğrencilerin bu eğitim modelinden yararlanabilmeleri için 9, 10 ve 11. sınıftaki akademik ders ortalamasının 70 puan üzerinde olması ve 11. veya 12. sınıfın sonunda 40 gün stajlarını tamamlaması gerekiyor. 
Öğrenciler okula geldikleri 5 gün boyunca haftada 31 saat akademik eğitim alacaklar. Stajlarını ise 11. ya da 12. sınıfın yaz döneminde yapabilecekler.  Ek bilgi için meslek.eba.gov.tr adresine de bakabilirsiniz.

        Ali Özdemir/Eğitimci-Yazar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.