Gününde yapılmayan PVC için döviz farkı istenir mi?

A -
A +

“Feridun Ağabey, cam balkon, 1 pimapenli balkon, camlara fitil uygulaması için ismini size yazdığım Ankara Sincan’da bir PVC firması sorumlusu Sayın C.V. ile ekim ayında bir anlaşma yaptık. Kendisine 16 bin lira ödeme konusunu 7 bin lirasını peşinat olarak verdim. Kalan 9 bin lirasını da pencereleri ve fitil işlemlerini tamamladıklarında kredi kartından 9 taksit şeklinde çekim yapacakları şeklinde anlaştık. Teslimat süresi olarak da 15-20 gün içinde teslim edilecektir taahhüdü verildi.

24 Kasım 2021 tarihinde ve elbette ki taahhüt edilen teslim süresi bittikten sonra pimapen olan cam balkonu taktılar. Diğer cam balkonu ve cam fitillerini de 2 gün içerisinde yapacaklarını ifade ettiler. Ancak 25 Kasım 2021'de söz konusu arkadaş tarafından cep numarama bir mesaj geldi. Mesajda cam fabrikasının avro üzerinden bedel istediği, fabrikadan benim camlarımı teslim alabilmesi ve anlaştığımız işi tamamlayabilmesi için benim kendilerine 3 bin lira daha ödeme yapmam gerektiği belirtiliyor. Aksi takdirde camlarımı yapmayacaklarını ifade ediyorlardı.

Senet ve anlaşmayı yaptığımız süreçte yapılan fiyat anlaşması üzerine tekrar ücret isteme talepleri olduğu gibi zaten söz verdikleri ürün teslimat süresi sonrasında ürünün yarısını teslim etmiş kalan yarısının süresini geçirmişlerdir. Aradan gecen 1 ay içinde hem hizmet alımım aksamış, hem işlemlerimin tamamlanması iptal edilmiştir. Hem de bana bu geçen sürede oluşan ilave zamlar yansıtılmaya çalışılmıştır. Fabrikadan avro ile mal aldıklarını söyleyip aradaki fark benden tahsil edilmeye çalışılmıştır. Tarafımdan senet dışı ödeme talep edilmiştir. Bu konunun takibinin ilgili kurumlarca yapılması için aracı olmanızı rica ediyorum... Türkiye’de fırsatçılık her sektörde var. Kasım ortasına kadar alınması ve teslim edilmesi gereken işi yapmayıp kasım sonunda yükselen döviz bahane edilerek firmaca ilave kazanç sağlanmaya çalışıldığını düşünüyorum” diyen okuyucumuz Ankara’dan Sayın Hurşit Taştantaş’a konuyla ilgili hukukçu okuyucularımız bilgilendirmede bulunur nasıl hareket edilmesi gerektiği salık verilirse kendisine iletiriz. Bu arada ismi bizde mahfuz PVC firma yetkilileri de konuyla ve iddiayla ilgili açıklama gönderebilirler. (F.A.)

 

 

Aras Kargo, Dağyaka Şubesi hakkında...

 

“Son derece kurumsal özellikleri olan Aras Kargo'nun Ankara ilinde bulunan Dağyaka Şubesi müşteri olarak beni sürekli olarak mağdur etmektedir. İletişim numaraları cevap vermemektedir. Bu şubeye gelen paketler asla dağıtıma çıkarılmıyor. Müşteriye SMS yollanarak merkezden alması gerektiği bildiriliyor. Aras Kargo şirketinin genel merkezi de yollanan e-Posta'lara cevap vermiyor. Müşteri olarak mağdur olmaktayız. Bu konuda biraz hassasiyet bekliyoruz. Saygılarımızla...”

      Ali Özdemir-Etimesgut/Ankara

 

 

 

"Sizden başka dert ortağı olacak kimsem kalmadı"

 

“İyi günler Feridun Ağabey ben İstanbul-Eyüpsultan'dan size ulaşıyorum. Akademik eğitim benim hayatta en çok istediğim meslekti. Ama diyorlar “ALES'ten 80 puan, YDS'den 80 puan ve Tarih okuduğum için de RİKA'dan 80 puan ve bir de Tez...”

2013 yılında vakıf üniversitesi olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi tezsiz ve bu sınavların hiçbiri olmadan Yüksek Lisans ve Doktora önerisi sunmuş ama devlet üniversiteleri reddetmiş.

Öğrencileri zorluyorlar, vize ve finalleri vaktinde okumayıp öğrencilerin morallerini bozup, öğrencileri hastalık sahibi yapıyorlar ve bu teklifi de reddediyorlar. Ondan sonra 10.000 lira maaşa rağmen maaşlarımız az diyorlar. Adnan Menderes zamanında üniversiteler MEB'e bağlıymış. Böyle rezaletleri 1959'da çıkan İlk Hedefler Beyannamesini savunan Millî Birlik Komitesi'nin 27/05/1960 ile talepte bulunarak 1961 Anayasasına Üniversite Özerkliği maddesini koymasıyla başlamış. Hiç kusura bakmasınlar Adnan Menderes'e çok büyük ihanetler edilmiştir.

Ah Feridun Ağabey ah! Keşke Adnan Menderes'in iktidarı baki kalsaydı da akademisyen olabilseydim. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız, 2012 yılında Başbakanken; 4+4+4 yasasını çıkardı da hem ÇSGB'de (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) çalışıp hem de üniversite lisans eğitimimi iznim zor da olsa tamamlayabildim. 28/02/1997 Cuntasının getirdiği ikili öğretim olsaydı üniversite okuyamayacaktım. Allah, Cumhurbaşkanınızdan razı olsun, Adnan Menderes'e de rahmet eylesin. Ne olur bu yazımı köşenizde yayınlayın. Sizden başka bana dert ortağı olacak kimsem kalmadı.”

       Reşit Çelik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.