Batı’nın sevgi pıtırcığı (!) Mazlum Kobani

A -
A +
“Terör örgütü El Kaide’nin bin Ladin’den sonraki lideri Eymen El Zevahiri, TBMM’den bir grup milletvekilinin davetiyle vize aldı ve Türkiye’ye geldi. Bakanlarla, milletvekilleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Zevahiri temaslarının ardından Türkiye’den ayrıldı...”
Türk ve dünya medyasında böyle bir haber okuduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Edemezsiniz, çünkü Türkiye ne kendi başına musallat olan terör örgütleriyle ne de dünyanın başına bela üstüne bela açmış, insanları katletmiş teröristlerle asla görüşmez. Ancak Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından Suriye’deki PKK-YPG güçlerinin sözde komutanı Mazlum Kobani (Kandil’deki kod ismiyle Şahin Cilo, gerçek ismiyle Ferhat Abdi Şahin) ABD senatörlerinden davet üstüne davet alıyor. Bizzat ABD Başkanı Trump’ın övgülü tweetlerine mazhar oluyor. Anlayan beri gelsin!.. Anadolu’da bu gibi durumlar için güzel bir tabir vardır: “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”
Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın yerinde tabiriyle, terör örgütü YPG-PKK’yı NATO’ya aldılar ama bizim haberimiz yok sanırım! Batı ülkelerindeki Mazlum Kobani aşkına anlam vermek mümkün değil. Gören de zanneder ki “hayır kurumu başkanı” ağırlanacak.
Kimdir bu Mazlum Kobani, bilenler bilir de Batı kamuoyunda yeterince tanınıyor mu? 1967-Suriye doğumlu. 1990’da PKK’ya katıldı, Öcalan’ın Suriye günlerinde, “Apo’nun manevi oğlu” olarak nam saldı. 1996'da örgütün sözde Hakkâri/Şemdinli sorumlusu oldu, bu dönemde Hakkâri'de 2 saldırı düzenlendi.
22 Ağustos'ta Şemdinli'de görevlerine giden köy korucularına Örencik mezrasında roket atıldı, 3'ü korucu 5 kişi şehit oldu, 11 kişi yaralandı. 8 Kasım 1996'da da Hakkâri Çukurca'da bir minibüse roketli saldırıda; 12'si köy korucusu 17 kişi şehit düştü, 8 kişi yaralandı. 2008'de Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na kalabalık bir terörist grup saldırdı: 17 askerimiz şehit düştü.
Yukarıda yazdıklarım, Batı’nın sevgi pıtırcığı Mazlum Kobani’nin kabarık sabıkasından sadece küçük bir bölüm. Sözde bölge sorumlusu olarak verdiği talimatlarla çoluk çocuk, asker-sivil ayırt etmeden onlarca kişinin kanını pis ellerine bulaştırdı.
İçişleri Bakanlığımızın kırmızı listesinde ve INTERPOL’ün listesinde aranan böyle bir caninin yurt dışında gördüğü alaka neye alamettir, anlayan var mı?
İstihbarat birimlerimiz Mazlum Kobani denen alçağın kolundaki saat hangi zaman dilimine ayarlı, bunu bile biliyor!..
Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gözlerinin ve kulaklarının yeteneklerini test etmeye çalışmasın. Kaybederler. Bugün politik manevra alanları açmak için Mazlum Kobani gibi insanlık düşmanlarını Beyaz Saray’da ağırlamak için sıraya girenler, terör bumerangı yarın kendilerini vurduğunda başlarını öne eğip, ABD’lilerin iyi bildiği şekliyle, “South Park sessizliğine” bürünecekler.
Türkiye ise etkili ve etik terörle mücadele politikasının gereği olarak yine de terörden mağdur olan müttefiklerine yardımcı olacak. Haddini aşan zıddına döner, biz zıddımıza dönüşmeyeceğiz.
Amerika Mazlum Kobani işini iyi düşünmeli. Bu kadar suça bulaşmış birini ağırlamak NATO’nun en doğusundaki en güçlü ülkeyi kaybetme yönünde atılmış bir adımdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.