Simit Sarayı kadar başınıza taş düşsün

A -
A +
Simit Sarayı Türkiye'nin yerli ve millî sermayelerinden biri. Türklerin kendi içinden büyük markalar çıkaracağının kanıtı. 2015'te New York'taki dükkânında arkadaşlarımızla kahvaltı ettiğimizde acayip gururlanmıştık. Çok basit bir fikrin nasıl dünya çapında marka olduğunu en güzel örneği Simit Sarayı.
Tabii bu ülkede yapılan her güzel şeye başta muhalif yayın organları olmak üzere düşmanlık edenler var. Simit Sarayı batıyor diye yaygaraya hemen başlamışlar bile. Simit Sarayı'nın battığı yok ama ellerini ovuşturup pusuda batsın diye bekleyenler var.
Dün Cumhuriyet gazetesinde "Yandaşın Can Simidi" diye haber yapmışlar. Haberi okuyunca içeriğin Simit Sarayı'ndan çok Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın avukatlarıyla ilgili olduğunu görüyorsunuz. Haberde Simit Sarayı'nın borcunun 500 milyon dolar olduğu yazıyor. Ben bunu sordum araştırdım, işin aslı asla böyle değil.
Toplam borç nakdi ve gayri-nakdi 150 milyon dolar civarında, bunun 30 milyon doları da teminat mektubu. Simit Sarayı'nın ödeyemediği tek bir kredi yok. Çalışanlarına borcu yok. 12 bin aktif çalışanı var. Türkiye'nin gururu bir şirket. Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yaptığı da bağış ya da hibe değil. Şirketi kurtarma hiç değil.
2016'da Simit Sarayı'nın piyasa değeri 650 milyon dolar'la 750 milyon dolar arasında değişiyordu. Dünyanın tanıdığı bildiği bir marka Simit Sarayı. Peki her şey belliyken neden böyle algı yapılıyor? Çünkü birileri Simit Sarayı gibi millî  şirketlerin batmasını istiyor. Üstelik haberleri görürken de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları üzerinden algı yaparak görüyorlar. Hem şirketi zorda göstermek hem de Erdoğan'ın etrafını boşaltmak istiyorlar ama yemezler.
Konunun Cumhurbaşkanıyla ne alakası var ki, bir şirket avukatlığını oraya bağlıyorlar. Bu ülkede on binlerce avukat on binlerce dava ve şirket var. Bu ayrıca manidar.
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı için tıklayınız
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.