FETÖ’nün siyasi ayağı

A -
A +
Başkan Erdoğan, Bakü dönüşü gazetecilere FETÖ’nün siyasi ayağı sorusu üzerine şöyle bir açıklama yaptı: “Bu konularla alakalı HTS kayıtlarının zamanlamaları çok önemli. Konsey’in şu anda içinde olup dedikoduları yapılanlarla alakalı zannediyorum bu kayıtlar ortaya döküldüğünde Türkiye'de çok daha farklı bir hava eser ve esecektir. Bunun için bizim de biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Bu adımlar da atılacaktır. Böyle şu anda bazı şeyler açıklanmıyor diye her taraf sütlimandır zannedilmesin. Açıklandığı anda zaten artık kel görünecektir.”
Kendi anladığımı şöyle izah edeyim. 15 Temmuz gecesi, öncesi ve sonrası bazı siyasilerle FETÖ’cülerin irtibatları var. Bunlar henüz ortaya çıkmadı.
Gerçekten de darbeden kısa süre önce Amerika’ya giden, birbirlerini arayan siyasetçilerin HTS kayıtları ortaya çıkmalı. Ya bazı siyasilerle FETÖ imamlarının bağı varsa, iletişim kurmuşlarsa ne olacak?
Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin HTS kayıtlarında irtibatlı olduğu isimler çok önemli. Bazı siyasi danışmanların ve o dönemki bazı milletvekillerinin FETÖ’cülerle irtibatı olabilir.
Ayrıca savcıların henüz mahkemeye sunmadığı bazı iddianameler olduğunu biliyoruz. Başkan Erdoğan’ın dediği gibi en iyisi bazı şeylerin açıklanmasını bekleyelim.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Hukuk düzeni iyi işlemezse

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.