Avrupa paniğe kapıldı

A -
A +

Türkiye tam 3 milyon 700 bin göçmene ev sahipliği yapıyor. Son 9 senede ülkemize sığınan tek bir göçmeni bile AK Parti hükûmeti sahipsiz bırakmadı.

Biz göçmenlere o kadar iyi baktık ki, mültecilerin gelip yaşadığı şartları görenler gözleri açık kaldı. Anaokullarından sağlık ocaklarına, sosyal tesislere kadar Türkiye her imkânı sağladı.

Yabancı medya gelip buraları gezdiğinde gözlerine inanamadı. Ama bunları haber yapmadılar. Çünkü her zamanki gibi Türkiye’de basın özgürlüğü ve demokrasi yok gibi yalanlara sarıldılar. İkiyüzlü olduklarını burada gösterdiler.

Yunanistan’da bundan iki sene önce mültecilerin çadırları yakıldı. Avrupa’da haber bile yapılmadı doğru dürüst. Hepsi beş on çadırdı. Bin kişiye bakamayan Yunanistan nerede, 3.7 milyon mülteciye bakan Türkiye nerede?

Bu insanlar, savaştan kaçıp canını kurtarmak isteyenler. İnsanlık bunu gerektirir. Bu insanların bu hâle düşmesinin sebebi Suriye’deki durumdur. Ne Amerika ne AB diplomatik ağırlığını koyarak durumu düzeltmeye çalışıyorlar.

İdlib’de son yaşananlar herkesin malumu. Gene 400-500 bin insan sınıra geliyor. Türkiye dışında kimse oralı olmuyor. Bu insanları çaresiz bırakıyorlar. Avrupa vadettiği paraları da ödemiyor. Sorunun kaynağının çözümü için de oralı olmuyor.

Türkiye ne yapsın? Başkan Erdoğan Brüksel’de konuyu muhataplarına anlattı. AB Konseyi Başkan’ı Michel ve AB Komisyonu Başkanı Leyen ile üçlü görüştü. Leyen, “Eksikleri tamamlayacağız” sözü verdi. Başkan Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile de görüştü. O da "neler yapacağımıza bakacağız" dedi.

Nihayet ellerini taşın altına koyacaklar gibi. Yok, oralı olmayacağız derlerse yüz binlerce göçmen AB içine doğru gelecek. Mecburen çözüm bulmak zorundalar. Başka çareleri yok. Türkiye’nin neler yaşadığını anlasınlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.