“Biz Bize Yeteriz” kampanyası yeni işsizlere verilse

A -
A +


Hükûmetimiz Başkan Erdoğan liderliğinde koronavirüs dolayısıyla ekonomik sıkıntıları minimize etmek için elinden geleni yapıyor.
Vergi ödemeleri ertelendi, ek krediler sağlandı. Kamu bankaları bir cepheden diğerine koşuyor. Kolay değil. En güçlü ülkeler dahi 2-3 ay sonrasını öngöremiyor. Bakmayın siz şu kadar para bastık, dağıtacağız dediklerine. O basıp dağıttıkları paralar bir ay yeter. Sonrasını onlar da bilmiyor.
Türkiye bu anlamda daha az hasarla bu süreci atlatacaktır. Nitekim Başkan Erdoğan “Biz Bize Yeteriz” kampanyası başlattı. Herkes gönlünden kopan yardımı yapıyor. Ali Koç’tan Mustafa Cengiz’e, bakanlardan vekillere herkes bağışlarda bulundu. Hepsine teşekkür etmek lazım.
Bu arada Türkiye Eczacılar Birliği AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin de 2,5 milyon maske üreterek 65 yaş üstü vatandaşlarımıza verilmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağışlanacağını duyurdu. İstanbul Valiliği’yle gerekli protokoller yapıldı. Recep Ercan Keskin de tıpkı Toyota gibi bu süreçte eleman çıkarmamış. Hatta çalışanlarını maske üretimi bölümüne almış. Alkışı hak eden bir davranış.
Tekrar “Biz Bize Yeteriz” kampanyasından toplanacak bağışların yeni işsizlere verilmesini verilmesini öneriyorum. Ne demek yeni işsiz? Şu demek: Kafeterya, restoran ve diğer hizmet sektöründe çalışan birçok kişi işsiz kaldı ya da ücretsiz izne çıkarıldı. Sürecin ne kadar gideceği bilinmediğinden bu arkadaşların maaşları yok. Devletimiz zaten hiçbir geliri olmayanlara her daim bakıyor. Bu anlamda zaten muazzam iş çıkartıyorlar.
Ama yeni işsizlerin şu an geliri yok. O bakımdan bu arkadaşlarımızın mağduriyeti bir nebze olsun giderilir. Tabii ki takdir hükûmetimizin...

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

Kötülüğün vücut bulmuş hali: FETÖ’cüler ve yancıları

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.