Fatih Portakal dava adamı değil

A -
A +
 
Geçen yazımda Fatih Portakal’ın Türk medyasındaki yerini yazmıştım. Nasıl en çok izlenen olduğunu, aslında rakipleri olmadığı için en çok izlenen olduğunu yazmıştım. Hatta futboldan örnekler vererek Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un olmadığı ortamda şampiyon olmak gibiydi Fatih Portakal’ın durumu diye eklemiştim...
Yazıya çok sayıda tepki geldi. Ama herkesin bana dediği şu oldu: “Cem, yazdıkların doğru ama bir de neden istifa ettiğini ve direnemediğine değinsen..."  Zaten bugün de onu yazacaktım.
Fatih Portakal muhalif olmanın ekmeğini para, şöhret ve reytingle aldı. Muhalif olmayı risk olmayan ortam olarak gördü. Ne zaman ki bazı yalan haberleri patladı ve eleştiri almaya başladı, ürkmeye başladı... Bazı gazeteci ve televizyoncular sıkça linç yerler. Ben de buna çok maruz kaldım. Üstelik ben ve benim gibiler iktidar tarafı olduğu hâlde bedel de ödedik.
Portakal hiç bedel ödememişti. Ne zaman ki kendisine yönelik eleştiriler başladı, sert kritiklere maruz kaldı hemen geri adım attı. Korktu ve çekildi. Bedel ödeme riskini alamadı. Çünkü Portakal dava adamı değil!.. Toplumsal tabanı ve ideolojisi yok. Hiçbir zaman olmadı.
Gerçek bir dava adamı her türlü riski göze alır. İşin sefası kadar cefasını çekmeyi de kaldırmaktan kaçınmaz. Portakal’ın politik, ideolojik ve kültürel bir altyapısı yoktu. Ucuz popülizm yaptı. Çokça demagoji ve duygu sağaltımı yapıyordu. Yukarıda dediğim gibi bunun da sefasını şöhret, reyting, para ile sürdü. Ne zaman ki iş cefasını çekmeye geldi, "benden bu kadar" dedi. Tanıdığım bazı muhalifler de hayal kırıklığı içinde kaldılar. Şaşırdılar!..
Her şey bundan ibaret. Başka bir şey değil. Portakal korkak insanların yaptığı gibi kaçmayı tercih olarak gördü. Medyada böyle tipler var. Muhalefeti desteklerken en hızlı "hükûmet yalakası" olan tipler var. Bu tipler yarın bir gün iktidar değiştiğinde Tayyip Erdoğan’ı en hızlı terk edenler olacaklar. Hiç şüpheniz olmasın.
Ha, şunu da söyleyeyim. İktidar değiştiğinde bizim taraftaki arkadaşlar da bedel ödemeyi göze almayıp kaçarlarsa Portakal’dan farkları kalmaz!.. Karakter en zor zamanda belli olur. Kimlerin karakterli olduklarını da Allah ömür verirse hep birlikte göreceğiz...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Rifat Bey, eleştiriye niye gelemiyorsunuz?

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.