Kocaman faktör!

A -
A +

Gustavo-Emre-Ozan üçlüsü bir arada oynadığı zaman Fenerbahçe zor yenilir

Kale önüne otobüs çeken teknik adamlar sıralaması yapılsa Aykut Kocaman açık ara zirveye oynar. Ancak, Aykut Hoca ya bu yaftalamadan hayli rahatsız ya da yeni bir arayış içinde olmalı ki, iki hafta önce Kasımpaşa maçında başladığı çift forvet (Miya-Ömer Ali) uygulamasını büyük bir cesaretle eski takımı karşısında da sürdürdü.
Fenerbahçe’nin başındayken bile çift forvetle oynamaktan imtina eden Kocaman’daki bu dikkat çekici değişim, meslektaşı Ersun Yanal’ın ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramadı.
Konyaspor, Kadıköy’de değil de sanki evinde oynarmışçasına ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe’ye önde baskıya kalkınca, geniş bir alan bulan Rodrigues kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı.
***
Tabii ki Fenerbahçe’nin bol gollü bu galibiyetinin tamamen Aykut Kocaman’ın tercihleriyle ilgisi olduğunu söylemek doğru olmaz. Bir önemli detay da Kruse’nin iki hafta önce yaşadığı sakatlıktır. Alman oyuncunun sakatlığı sonrası çok doğru bir kadroyla oynamaya başlayan Fenerbahçe, tıpkı geçen hafta Denizli deplasmanında olduğu gibi rakibine neredeyse pozisyon vermeden maçı tamamlamıştır.
İddiam odur ki, orta sahadaki Gustavo-Emre-Ozan üçlüsü bir arada oynadığı zaman Fenerbahçe yenilmesi zor bir takım olacaktır.
Benim asıl merak ettiğim Kruse’nin dönüşü sonrası Ersun Yanal’ın tavrının ne olacağıdır? Yanal, Kruse’yi kulübede oturtma cesareti gösteremezse, bu durum Fenerbahçe’nin maçlara 10 kişi başlamasıyla eş değer olacaktır.
Galatasaray ve Beşiktaş’ın durumlarına bakıldığında Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü favorisi konumuna gelmiştir. Ancak acemi kalecisinin ilerideki haftalarda çok can yakacağı gerçeğini de teknik heyet ve yönetim de görmelidir.

MAÇIN ADAMI: Garry Rodrigues

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.