Guardiola bile düzeltemez

A -
A +

Daha maç başlamamış, stat hoparlörlerinden Domenec Torrent’in ismi okununca, sarı kırmızılı taraftarlar sanki rakip takımın hocasıymış gibi basıyor ıslığı. “Yönetim istifa” bağırışları zaten vaka-i adiyeden. Yalnız kimse kusura bakmasın; kimse de kimseyi kandırmasın. Galatasaray’ın bu durumda olmasının sorumlusu ne yönetimdir ne de Torrent. Ortada ciddi bir enkaz var ve kimin bıraktığı da herkesin malumu. Ayrıca bu enkaz öyle kolay kolay kalkmaz. Hatta değil Torrent, yardımcılığını yaptığı Pep Guardiola bile bu enkazı kaldıramaz. 

Gomis top aldı ama…

Geçtiğimiz haftalarda Aytaç’ı stoper, van Aanholt’u ön libero ve sağ bek, Alpaslan’ı ön libero, Ömer’i de sağ bekte deneyen İspanyol teknik adam, beşinci resmî maçında oyuncuları gerçek mevkilerinde sahaya sürdü. Boey ile Babel sağ kanadı etkin kullanırken her topu Gomis’le buluşturmaya çalıştı. Ancak, Fransız golcü dün gelen her topa vursa da çerçeveyi bulamadı. Feghouli ve Kerem’in destek attığı hücum aksiyonları, kapalı Kayseri savunmasında eriyip gitti. Hikmet Karaman’ın Kayserispor’u da kaptığı toplarla, ayağa paslarla kanatlar üzerinden çıkmaya çalıştı ama sağ kanat dışında bir alternatifi pek düşünmeyince üretkenlik sağlayamadı.

İbrahim forma değiştirse…

Orta sahada Taylan ile Berkan yan yana oynayınca sarı kırmızılı takımın üretken olması zorlaşıyor. İbrahim Akdağ ile Taylan dün akşam takımları değişse, muhtemelen Galatasaray çok rahat bir galibiyet alacaktı. Gomis, Babel ve Feghouli’yi çıkararak takımın düşen ritmini yükselten Torrent, Mustafa Muhammed’le beraberliği kurtardı ama bu gol bile ıslıklandı. Öz güvenleri iyice kaybolan Galatasaraylı futbolcuları çok ama çok zor günler bekliyor.

MAÇIN ADAMI: Hosseini

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.