Ortaya karışık...

A -
A +

Bugün kendimi Titanic batarken keman çalan adam kadar boş vermiş hissediyorum...
Çok acele lazım olduğunda içinde ekmek kırıntısı olmayan poşet bulamazsın ya, öyle bir gün... Kafalar karışık ortaya karışık;

-Mide beyinden daha zekidir; boş olunca sahibini uyarır, haberdar eder. Beyin aynı şeyi yapamaz.

-Bir erkek “anlamadım” dediyse gerçekten anlamamıştır; bir daha söyle. Kadın “anlamadım” dediyse sakın aynı şeyi bir daha söyleme!

-Bazılarının gözümden nasıl düştüğünü Newton görse fiziği bırakırdı, net!

-Ya keşke gerçek hayatta da birilerini engelleyebilsek; mesela konuşsun ama sesi çıkmasın.

-Kapalı olan Antep fıstığını küçümseyerek tabağa geri atıp, tüm fıstıklar bitince o kapalı fıstığa elmas muamelesi yapanlar el kaldırsın.

-Zayıf olmak güzel olabilir ama yemek yemek daha güzel…

-Mecnun’a sormuşlar; “Uğruna öldüğün Leyla bu mu?” diye, Mecnun demiş ki; “Yav kanka senin beğendiğin tipleri de gördük!”

-Bi’şey sorucam; düğünlerde gelen pastayı neden alkışlıyoruz?

-Ey Orta Asya’dan Kavimler Göçü yapan atalarım; göçebelikten yerleşik hayata geçiyorsun iyi güzel de, hiç düşündün mü bunun kirası var, aidatı var, park sorunu var!..

-Ev komşu falan derken; hani arada krizleri tutan ülke komşularımız ya Yunanistan falan gibi; hah işte onlar, koşmayı bizden kaçarken öğrendi!..

-Diplomatik insan, bir kadının doğum gününü her zaman hatırlayan, ancak yaşını asla hatırlamayandır.

-Üşengeçlik mi? Mesela 19. kanalı açmak istiyorsam; 1 ve 9 uzak diye 22. kanalı açıp 3 kere geri tuşuna basıyorum. Bütün hayat stratejim bu…

-Bayılıyorum odamı temizlemeye başlayıp, birkaç yıI öncesinden bir şey bulup saatlerce düşünmeye ve temizliği bırakmaya…

-Kış ortası dondurma reklamlarını görünce aklıma geldi; hani şu büyük çubuklu dondurma var ya, hah yıllardır onu yiyorum ama reklamlardaki o sesi sadece salatalıkta çıkarabiliyorum…

-‘Her türlü eleştiriye açığım ama umursar mıyım bilmiyorum’ diyenler birleşelim.

-Enteresandır ki, öğrenci evlerinde kızlar 3 kişi toplanıp bir eve çıkar, 4. senenin sonunda ise tek kişi kalır. Erkekler ise 2 kişi bir araya gelerek bir eve çıkar, 4. sene sonunda ev mülteci kampına döner.

-Asla ama asla ‘yav acaba ben yanlış biliyor olabilir miyim?’ şüphesi taşımayan insanlar beni dehşete düşürüyor.

-Aslında Türkiye’nin sayılı zenginlerinden biriyim ama baya bir saymanız lazım…

-Sen güzellikle sözünü söylersin; arif olan ders alır, cahil olan tavır…

Ninem diyor ki: Odununu kendi kesen, iki kere ısınır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.