Terim’e mi yazalım?

A -
A +

Galatasaray, Akhisar’dan rövanşı aldı, Koleksiyoncunun 20. kupası (!) Acaba bu kupayı İmparator’a mı yazmalı yoksa asistanlarına mı?
Muhteşem bir hareket... İncelik, ustalık ve kalite dolu bir vuruşla “Belhanda” adını, gururla neonlara yazdırdı, dün gece. Helal olsun... 
Galatasaray’ın yıldızı o şık vuruşla sadece Akhisar’ın “aşılmaz” denilen savunma duvarını yıkmakla kalmadı, renksiz oyuna tempo, hız ve heyecan kazandırdığı gibi takım arkadaşları Babel, Jimmy Durmaz ile Âdem’i de şık şutlar konusunda cesaretlendirdi. İşte “Takıma bedel” denilen oyuncu farkı bu! Bravo Belhanda! Bravo, en ağır eleştirilere rağmen Belhanda’ya inanıp forma veren Fatih Terim. 
İmparator ne kadar doğru bir iş yapmış meğer Belhanda’da ısrar etmekle. Emre Mor mu? Ben de merak ediyorum.
Lakin, Galatasaray’ın hâlâ oyun sistemi oturmamış, eksik ve tribünler rahatsız. 
Kulakları çınlasın Prof. Dr. Ahmet Özdoğan’ın iki ay öncesi TGRT EU’da Ekstra Futbol’daki program sonrası şahsıma verdiği röportajda “Galatasaray büyük düşünmek zorunda, bize Falcao lazım, başkası değil” demişti. Tribünler de dün aynı ismi seslendiriyordu... Haklılar... 
Forvet bolluğunda forvet yok Galatasaray’da... Bu oyun anlayışında ne Babel ne de Âdem’e “Büyük Galatasaray’ın golcüsü” denilemez. 
“Diagne ve Mitroglou, Galatasaray’ın oyuncuları değil mi?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Sahi neden oynatılmaz bu golcüler, “Satsan satılmıyor, atsan atılmıyor", hiç değilse oynat ve kazan. Özellikle de Diagne geçen sezon Galatasaray’ı şampiyon yapan golcü değil mi? 
Geçelim... Ön liberoda Selçuk’un tecrübesine diyecek yok da bir ön libero problemi var gibi duruyor. Fransız futbolcu Bakayoko çare olur mu, bilmem.
Yeniler Seri, Jimmy, Babel ve Âdem nerede? Akhisarlı oyuncular her atak girişiminde Galatasaray’ın stoperleriyle karşı karşıya kaldıysa ya da Belhanda yanındaki oyunculardan yeterli pas alamadıysa bunun sebebi iş yapmayan ön liberolar. Bu takımda Donk kesilmez. 
Dikkat! Fair Play ve etik değerler önemli... Böyle bir gecede Fatih Terim niçin sahada değil de tribünde oturur? Ah şu cezaya sebep olan hâller, ah! Artık sahada olmalı İmparator ancak iyinin rol modeli olarak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.