Zar zor ama Kartal

A -
A +

Beşiktaş, Kasımpaşa engelini zor da olsa aştı şampiyonluk için artık umutlu.

Beşiktaş’ın kurtarıcısı Umut Nayir, tebrikler delikanlı…        
Ancak eğri oturup doğru konuşalım, bu futbol ve bu oyuncu grubuyla Abdullah Avcı’nın da Beşiktaş’ın da işi çok zor.
Tayfur Havutçu’yu ilk hatasında Kasımpaşa’yı Beşiktaş’a karşı böyle dirençli oynattığı ve 11’e 10 geriye düştükten sonra bile pes etmeyip kontrataklarla kazanmayı hedeflediği için tebrik ediyorum.
Dikkat! Beşiktaş’ın takım savunması koz helva gibi, takım geri dönüşlerde öyle zorlanıyor ki anlatamam. Kasımpaşa ne zaman Koita ve Mustafa Pektemek ile atağı düşünse üç pasta pozisyon üretip goller buldu.
Özellikle Ljajic, Diaby, Atiba ve Elneny’li orta sahada açılıp da kapanmayan akordeon gibiydi. Geride inanılmaz bolluklar verdi. Dikkat edin, Caner’i bu kapsamda saymıyorum çünkü Abdullah Hoca “etkili kanat oyunu adına bu emektar oyuncusuna büyük bir özgürlük tanımıştı. Doğru olan da buydu.
Caner hem sol açıkta oynadı hem de Burak’ın deplase olduğu bölümlerde öne çıkıp, gol aradı. Nitekim çaprazdan attığı o jeneriklik gol, takdire şayandı.
Abdullah Hoca, Lens, Umut Nayir ve Güven hamlesi ile 4-4-2’ye döndüğünde istediğini başardı. Umut’un önce beraberlik sonra galibiyet golü Beşiktaş zafere taşıdı.
Sonuç olarak eğer Kasımpaşa Karim’in ilk 15 dolmadan kırmızı kartla görmesiyle 10 kişi kalmasa Beşiktaş maçı berabere bitirebilir miydi?
Arda Kardeşler aslında benim beğendiğim hakemlerden ama dün çok gergindi, Vida’nın sakata yattığı pozisyonda “devam” dedi ama golü VAR yardımıyla verdi…

MAÇIN ADAMI: Umut Nayir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.