Ver mehteri!

A -
A +

Millî takımımızın kafadan elenip filmin başında senaryodan çıkarılması hiç hoş değil. Yara derin, acı büyük…

Prestiji kurtarmak mı, güldürmeyin insanı, sözün bittiği yerdeyiz…  Maalesef! Seferovic ve Shaqiri’nin füzeleri dün geceyi karartmaya yetti... Hem de 6. dakikada fişi çektik. Prestijimiz ayaklar altında; İtalya ve Galler’den sonra İsviçre önünde de dağıldık. Yazık! Tarih böyle mi yazılır?
Katar öncesi bir şeyi açıklığa kavuşturmalıyız.
-Ne oldu bizim çocuklara?
-Neden elendi millî takım?
Onlarca gerekçe sayabilirsiniz ama bence DRAMATİK DÜŞÜŞ’ün 1 numaralı sorumlusu acı gerçekleri göremeyen Şenol Güneş’tir.
Şu hâle bakın; üç maçta İrfan’la bir gol üretebildik. Mert’in füzeleri dışında heyecan uyandıracak bir pozisyon dahi yoktu. Yazık!
Sistem, disiplini ve taktik hamle adına otorite zaafı kabul edilebilecek gibi değil. Hocamız da farkında bunun.
Bu şartlarda “İki numaralı suçluyu aramanın ne gereği var?” diyeceğim ama en güçlülerin yarıştığı EURO 2020’de İtalya, Galler ve İsviçre karşısında nasıl varlık gösterebilirdik ki, ekmeden biçmek olur mu hiç, olmaz.
Futbolda saman alevi gibi parlayıp sönen Fransa, Hollanda ve Norveç zaferleri belli ki fena hâlde gözümüzü boyamış. Yoksa bu çöküş nasıl izah edilir; Avrupa Şampiyonası gibi yüksek gerilimli ortamda rakiplerle aramızdaki güç, kalite ve kültür farkı yürüyerek nasıl kapatılır?
Evet; bu aksiyon filminde zayıflar kafadan elenip, bizim gibi kös kös eve döner. Dönüyoruz da.
Ancak daha acısı bundan ders alamamaktır!
Dikkat. Sözde Avrupa’nın altıncı büyük futbol ülkesiyiz ama altyapı fukarasıyız. İstatistik bilimi diyor ki; liglerimizdeki genç oyuncu sayısı 500… Kendi altyapısından yetişen oyunculardan A takımda süre alanların oranı ise yüzde 6.
Güler misiniz ağlar mısınız?
Genç futbolcularla şans vermek şart ama o da cesaret ister.
Peki, o cesaretin yeri A Millî Takım mı yoksa kulüpler mi?
Nokta!

MAÇIN ADAMI: Shaqiri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.