Bu ne ciddiyet Fenerbahçe!

A -
A +

Üç aydan fazla bir zamandır Fener, hoca arıyor! Ama nasıl olsa Emre ve Volkan var takımın başında değil mi? Pardon!

Merak ettiniz değil mi konuyu? O zaman biraz benzeri olan eskisinden başlayıp devam edeyim bugünkü durumu değerlendirmeye...
Fenerbahçe, ligin son maçından Denizli’de Denizlispor’la 1-1 berabere kalıp şampiyonluğu İstanbul’da Kayserispor’u yenen Galatasaray kaptırmıştı. Hemen aynı akşam o dönemin başkanı Aziz Yıldırım’a gelen telefon hayli önemli bir bilgi aktarmıştı. Bunun üzerine de Aziz Başkan, İstanbul’a dönüşte önce akşam yemeğinde Ertuğrul Özkök’ü ağırlamış, ertesi gün de kulüpte bir basın toplantısı düzenleyerek “Bırakıyorum” demişti. Ve de hemen ertesinde de Türkiye’den ayrılmıştı. Mayıs ayının sonlarıydı, Denizli’deki sonucun sebebi olarak görülen Daum’un görevine de son verilmişti. Herkes merak ediyordu, kim teknik direktör olacak diye... Aziz Bey koltuğunda olmadığından yönetim kılını bile kıpırdatamıyordu. Uzatmayalım. Fenerbahçe temmuz ortalarında sezonu tarihinde ilk defa teknik direktörsüz açmak zorunda kalmıştı. Neyse, Aziz Bey gelmiş, “Görevime döndüm” açıklamasıyla iki üç gün sonra Zico’yu takımın başına getirmişti. Tabii bu arada yurt dışından önce Ankara’ya gelip kalp krizi geçirdikten sonra göreve dönecek idi...
Gelelim bugüne...
Fenerbahçe ligde yeni bir kötü gidiş yaşıyordu. Günün başkanı Ali Koç “Siz ne dersiniz? Ersun Yanal bizim yeni ufkumuzda yer alır mı hiç? Yapmayın, etmeyin” diyerek bir toplantıda bilgi sunacaktı! Ama sonrasında üç beş şaşkının bağırması ile Ersun Yanal göreve getirildi... Düşme tehlikesi yaşanan sezondan sonra yine işler kötü gidiyordu. Ve Ali Bey, ligin ortasını da geçtikten sonra Ersun Hoca’yı yolcu ediyordu! Koca ligde, koca Fenerbahçe, teknik adamsız kalmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam bir iki maç tek bir Fenerbahçelinin dahi tanımadığı birileri vardı teknik adam olarak takımın başında... Olsun; Volkan ile Emre vardı ya, nasıl olsa... Ve virüs bombası patlamış, lig durdurulmuştu. Teknik adamsız kalınan bir dönemde bu durum piyango olmalıydı.
Devam edelim... Koca Fenerbahçe, neredeyse üç aydan fazla bir süredir, hem de gelecek cuma başlayacak sekiz maçlık lig ve de yarı final rövanş maçını oynayacağı Türkiye Kupası varken teknik adamsız... Oysa bir hocaya sorumluluk yüklenip de en azından önümüzdeki sezon için geniş, rahat bir ortam sunmak gerekmez miydi?  Kalacaklar, gidecekler için bu hocanın iki aylık görüşüne başvurmak kazanç değil miydi? Hiç unutmam, Toma Kaloperoviç de kötü bir zamanda gelmişti. Ilgaz yönetimi Onur Kayador’u kime postalasak derken Toma “Kalsın, çok işimi görür” demişti. Onur da hem millî takıma gitti hem de Fenerbahçe’de kaptanlık yaptı. Neyse, nasıl olsa Emre ve Volkan var değil mi?
İşte değerli okurlar, 113 yıllık tarihî eser bu durumdadır şimdilerde.  
Sizce Kayserispor maçına teknik direktör olarak kim çıkar ki? Haydi, loto oynamaya!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.