“Yassıada’ya mutlaka git!”

A -
A +

Geçtiğimiz perşembe akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı’mız, Başkan’ımız, değerli dostum Erdoğan’la telefonda bir on beş-yirmi dakika görüştük. Şundan, bundan, eskiden, İstanbul Amatör Küme’den derken “Abi, Yassıada’ya gittin mi?” sorusu geldi... Henüz gitmediğimi ama çok yakın zaman için gündemimde olduğunu belirtince de, “Mutlaka git. Sonra görüşelim” dedi. Gördüğünüz gibi şimdi önemli bir görevim daha var...

Dersimizi alıyoruz...
Yukarıdaki başlığın sahibi Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki’ye ait. Canlı ve kendi sesinden... İşte bence Koç yönetiminin göreve geldiğinden bu yana en önemli çıkışı... Bu aynı zamanda iki yılı heba ettiklerinin de sözlü kanıtıdır. Devamı mı? Göreceğiz.

Hem Mevlüt hem de Muriç, vay be!
F.Bahçe, bana göre eldeki kadro ve de maçı sadece seyreden teknik direktörü sayesinde küme düşmesi neredeyse kesinleşen Kayserispor karşısında  19. dakikada 10 kişi kaldı. Ve de 63 ila 71. dakika arasında çift santrfora dönecekti. Yani 11 kişilik takıma karşı 10 kişi ile... Yeni Fenerbahçe hocası dua etmelidir ki, karşısında takım yoktu. Yoksa...

Beşiktaş ne zaman hoca bulacak?
Beşiktaş-Antalyaspor maçının kadrolarını sıraladığımla kalmadım yedeklere de baktım. Öyle ya ilk on bir hazırlık maçı kadrosu gibi görünüyordu. Yedekler sıralanınca şaştım kaldım. Ljajic, Caner, N’Koudou, Lens ve diğerleri... Bunlar kulübede oturduklarına göre sakat falan olamazlardı. Nitekim rakip 2-0 öne geçiverdi. Sonra mı? Beşiktaş lig maçı, yani resmî müsabaka sınıfına sokuldu. Ljajic, N’Koudou, Lens ve de Caner, Umut değişikliğin elemanları olacaklardı. Hâl böyle olunca da maç ev sahipliğindeki takımın tek kalesine döndü. Rakipte iyi bir kaleci vardı ve stres en azından beraberliği bile yakalamaya engel oldu. Bilmem maçı size anlatabildim mi?  Bu sorum, Beşiktaş yönetimine ve de Sergen hayranlarına...

Başakşehir kolları sıvadı, ya Alanya?
Başakşehir kaliteli kadrosu ile iyi oynadı. Ama yine hem Demba Ba hem de Crivelli’nin takımda oluşları rakibe bir avantaj gibi duruyordu. Hele hele bizim ligde en iyi kontraya çıkan takımların başında gelen Alanyaspor için... Ama Alanyaspor çok tuhaf oynayacaktı bu maçta. Acaba teknik direktörün arızalı dönemde bir büyükle isminin anılması mıydı sebebi? Ama Okan Hoca’nın öyle bir kadrosu var ki... Çıkanlarla, girenlere bir bakınız derim.

Galatasaray’dan buraya kadar!
Fatih Terim hoca bana göre, neredeyse 20 yıldan bu yana yazar söylerim, bizim ülkenin bir numaralı teknik direktörü idi. İdi çünkü Rize’de baktım ki çok büyük kayıplara uğramış. Şu Saracchi denen adamcağız, ben olsam daha 15. dakika oyundan çıkardı. Eh şimdilerde 5 değişiklik hakkı da yok mu? Bayram sakat değilse neden soyunma odasında kalır ki? Onyekuru için 76 dakika tahammül gösterilir mi? Yerine Âdem mi girer ki? Ahmet niye çıktı ki? Onu da Sarrachi yakmadı mı? Falcao ağabeyimin ayağına kaç top değdi Allah aşkına? Dua edilsin ki Rizespor ikinci yarı ile birlikte o kadar genişleyen Galatasaray yarı sahasına sonlarda iki defa sarkabildi... Ekranlara baktım, hep teferruat... Bırakın ofsayt idi, penaltı yoktu, vardı masallarını, Galatasaray’ın hastalıklarını sıralayınız!

Yayıncı kuruluşa dikiz!
Maçın 15. dakikasında Muslera feci bir kaza sonucu sedye ile cankurtarana bindiriliyor. Ben anında kaval kemiği gitti dedim de, yayıncı kuruluştan tek kelime ancak devre arasında dökülebildi. Siz ne iş yaparsınız be! Yok mu o civarlarda bir muhabiriniz? Ne kadar kenar adamı varsa sahada. Onlar kenara döndüklerinde tek bir kelime bile alamadınız mı? Yahu TRT; devral şu işi be!

Trabzonspor işini bildi, ya tarihî rezalet!
Trabzonspor, bence hayli eksik kadrosu ile tabii ki kalecisi, geri dörtlüsü ve Sörloth hariç, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yere serdi. Kutlarım! Ya karşı taraf? Bir teknik adamı soyunma odasında, bir diğeri tribünde cep telefonu ile, bir tanesi kulübede bilgisayarı ile, bir tanesi kulübede arkada saklı, bir diğeri de “Emrediniz beyler” rolünde saha kenarında... Bu takımın adı 113 yıllık Fenerbahçe... Ali Bey böyle bir rezalet hiç yaşanmamıştır. Bu işte de Nihat Özdemir’in parmağı var mı acaba?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.