Atamayana attılar…

A -
A +

Hataysporlu oyuncuların tecrübesizlik ya da beceriksizlik yüzünden kaçırdığı goller G.Saray’ın galibiyetinde önemli rol oynadı…

Maçın analizine geçmeden önce bir konunun altına parmak basmak lazım; dünya futbolunun son günlerde canına okuyan, temposunu düşüren, hatta oyununu olumsuz etkileyen bu beş oyuncu değişikliğinin bir an önce İngiltere’deki gibi üçe indirilmesi gerekiyor.
G.Saray sahaya Rize’deki zaferin sunucularıyla çıktı. Yalnız karşısında dediğim gibi oyuncu değişikliklerine kadar müthiş bir tam saha pres yapabilen, hiçbir şekilde kolay oynamasına izin vermeyen bir Hatayspor buldu. Tabii bu arada o Hatayspor’un önemli fırsatları eline geçiren oyuncuları tecrübesizlik mi desem, alışılmamışlık mı desem, yoksa kaliteleri oraya kadar mı desem bilemem ama çok değişik bir skorun sahibi de olabilirlerdi.
Linnes, Donk, Marcao ve hatta Emre Taşdemir dörtlüsü, Taylan dışında çok fazla önden destek görmemesine rağmen hatasız oynadı diyebiliriz. Feghouli’nin yeni rolünde dün akşam da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Diagne’nin Feghouli ikramından sonra şık bir santrfor tipi gol atmasını alkışlayalım da, onun dışında Senegalliye pek de yüksek not vermemiz mümkün değildir. G.Saray, çok ve tam saha pres yerken bir duran top sonucu rakibinin kendi kalesine attığı golle her saniyesi zora girebilecek maçı sigortaladı diyebiliriz. Fatih Hoca’nın genç isimleri dün akşam da maç biterken sahaya sürmüş olması Kayseri maçındaki hatasını âdeta Rize maçından itiraf edişinin aynısıydı.
Hatayspor’un, teknik direktörü Ömer Erdoğan ile yeni geldiği Süper Lig’de daha iyi işler yapabileceğini haberciliğini de yaşadık dün akşam. Eldeki malzemenin nasıl başarılı olacağını Ömer Hoca görmüştür. G.Saray’ın kendisini bu sezon hiçbir şekilde şampiyonluk adayı olarak göstermemesi, dün akşam ortaya çıkan sonuçta hırs anlamında önemli rol oynamıştır bana göre…

MAÇIN ADAMI: Ryan Donk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.