G.Saray vedaya hazırlanıyor

A -
A +

G.Saray son haftalardaki ağır puan kayıplarıyla şampiyonluk potasından uzaklaşmaya yüz tuttu, fakat bu lig daha çok su kaldırır

Galatasaray'ın son haftalarda ağır kayıplarla şampiyonluk potasından uzaklaşmaya yüz tutmuş hâli dün akşam da Karagümrük karşısında yeni bir "hâl aldı". Terim Hoca'nın kenarda olmadığı oyunda sahaya sürdüğü kadroyu onun kurduğunu bilmemek mümkün değildi. Zaten eldeki arızalı-sağlam ikileminden de ancak bu çıkabilirdi.
Karşıda ise bizim ligin iyi top yapan ve iyi top kullanan oyuncularından kurulu Karagümrük takımı vardı ancak ne var ki bu Karagümrük takımı bırakın kendi ceza sahasının önünü neredeyse altı pasın içinde baskı yemesine rağmen, pas yapma illetinden kurtulamayarak adeta koca maçta davetiye çıkarıp durdu.
Benim bu oyunda sivri olarak en çok eleştireceğim konulardan biri Oğulcan'ın 65 dakika takımı 10 kişi oynatılışına Galatasaray kenar yönetiminin seyirci olmasıdır. Karagümrük'te de Lens'in uzun bir süre oyunda kalışı ikinci önemli notlarım arasındadır. Nitekim Lens'in yerine giren oyuncu getirdiği topla Karagümrük'ün golünü attırdı.
Devrede 0-0'la soyunma odasına giden takımlarda herhangi bir değişiklik olmaması da dikkat çekiciydi. Ve benim notlarıma göre 59'uncu dakikada Lens'in olmadığı yerden getirilen top Ndao'nun vuruşuyla Karagümrük lehine oyunu değiştirecekti. Ancak ne var ki Karagümrük takımı öne geçmiş olmasına rağmen hâlâ kendi kalesinin önünde pas yapma illetinden kurtulamıyordu.
Galatasaray Ömer Bayram ve bana göre sahanın en iyisi Babel ile skoru kurtarma adına en olumlu hamlelerini kendi sol tarafından oluşturacaktı. Karagümrük büyük avantajını ancak iki dakika koruyabilip, Babel'in ustalığına yakalanıverdi.
Galatasaray'ın zorunlu Yedlin değişikliği dışında Feghouli'yi sahaya getirmekteki rötarı en önemli eleştiri sebebimdir. Dün akşamki Karagümrük takımı iyi bir tecrübeli hocanın elinde bu bizim ligin çok daha üst sıralarının takımı olmalıdır. Galatasaray'a gelince Mevlüt'le karşı karşıya kalıp golü kurtaran Muslera ilk yarıdaki benzeri bir kurtarışla Babel ile birlikte biraz da Ömer'le ayakta kalabilecekti.
Bu bizim lig daha çok su kaldırır gibi bir sergileme sunarken, eldeki kadroların iyi teknik direktörlerle yukarıdaki şampiyonluk yarışını daha da kalabalıklaştırabilir.

MAÇIN ADAMI: Babel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.