Pereira’nın zor seçimi

A -
A +

Ligin yeni takımı ve neredeyse büyük oranda yenilenmiş Adana Demirspor, Fenerbahçe’nin Vitor Pereira’daki üçlü savunma oyun düzenine karşı acaba nasıl bir ev sahipliği yapacaktı. Ya da tersinden bakarsak Fenerbahçe’nin bu deplasmanı nasıl yaşayacağı merak konusuydu. Bir kere hemen yazımın başında sayılır bir şekilde şu vurguyu yapma ihtiyacı duyuyorum... Adana Demirspor’un Sevensson hariç bütün yeni oyuncuları “hava gazı” dilebilirim. Dün akşamki oyunda biraz Castro ve yerli oyuncular ev sahibini ayakta tutan isimlerdi.

Samatta belgeledi!
Fenerbahçe ise üçlü savunmayla çok da sıkıntılı bir oyun yaşamadı diyebiliriz. Tabii kaleci Altay’ın öne çıktığı, kurtardığı pozisyonlar var. Ama en kritik oluşumlarda Samet Hoca’nın yeni yabancıları Castro hariç topları sadece dürtebildiler. Bir kere Pareira’nın en önemli yanlışı, Ferdi ile Osayi’yi orta dörtlüsünün kenar adamları olarak görevlendirmesiydi. Böyle olunca o Adana Demirspor’un ikinci kalite yenileri hemen hemen hiç zahmete katılmadan topları rahatlıkla arkadaşlarına -etkili olmasa da- servis edebildiler. Fenerbahçe’de Samatta, hiçbir şekilde bu takımın en öndeki forveti olamayacağını dün akşam bir kere daha kanıtladı.

Daha dikkatli olmalı!
İrfan Can etkili oyun oynarken, Mesut Özil bu oyuncunun al-at pasını adeta dizine çarptırarak gol yaptı. Zajc yorulana kadar Gustavo ise oyunun tamamında ön ve arkayı ayakta tuttu. Çarpıcı olanlardan biri de Serdar’ın oyuna girdikten sonra orta üçlünün göbeğinde sergilediği zamanlamalardı. Adana Demirspor’da anlaşılan o ki bu sezon Svensson ve Castro dışında yabancılar boşu boşuna bazı canla başla oynayan etkili de olan yerlileri yiyecekler. Bu arada oyunun içinde iki adet penaltı rüzgârı esti Adana lehine. İkisinde de ne hakem eline düdüğünü aldı ne de VAR’dan “gel seyret” uyarısı yapıldı. Sonuçta yeniden göreve gelen Pereira üçlü oyunda dün akşam da anlaşıldı ki özellikle orta alan ve ileri blokta seçimlerini daha özenle yapmak zorunda kalacaktır.

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.