Beşiktaş ‘takım’ olduğunu gösterdi

A -
A +

Beşiktaş-Karagümrük maçının teknik analizinden önce bazı bana göre önemli noktalara değineyim dedim…
Salih, top daha kendi sahasını yarım metre geçmişken sarı kartı da olmasına rağmen rakibine arkadan o darbeyi neden yapar acaba? Takım on kişi kaldıktan sonra sahada yer alanların hepsinin Salih’ten nefes alacağı vardır!
Karagümrük’e şöyle bir bakarsak… Kerim ve Jimmy Durmaz gibi iki takım emeklisi yüzünden bayağı etkili yaptığı paslaşmaların sonucunu alamadı tabii ki.
Şimdi maçın tamamına gelelim…

Tam saha pres
Beşiktaş, maçın en başında yaptığı müthiş tam saha presle Karagümrük’ün planladığı oyunu arızaya uğrattı. Buna karşılık Karagümrük kendi sahasında hatta kendi ceza sahası içinde boş top gezdirmelerle sanki maçın berabere bitmesi için tuhaf bir oyunun peşindeydi.
Hâl böyleyken, oyunda kaldığı sürece sadece iki pozisyonda görülebilen Alex Teixeira, işte bunlardan birinde Biglia’dan gelen ikramı geri çevirmedi ve kalecinin kımıldayamayacağı köşeye gol olarak yazdı.

Batshuayi harika
Beşiktaş’ın yeni santrforu Batshuayi o bölgenin çağdaş bir oyuncusu olduğunu sahaya yansıttı diyebiliriz. Hareketli oyun tercihi, pas alış verişinde dikkatli oluşu, rahatladığı her topta kaleyi düşünüşü, Beşiktaş’ın bölgedeki hasretini rahatlıkla giderecek ve skorlar üzerinde etkili olacak bir santrfor olduğunun göstergesiydi.
Beşiktaş’ta beklenmedik sakatlıklar geçiren Wellinton ve Rıdvan’ın yerlerine giren oyuncular sol arkayı joker Necip’e bırakarak bu oyuncunun vazgeçilmez olduğunu ortaya koydular. Bu arada Karagümrük’ün kalecisine de alkış tutmak görevimiz olmalıdır.

MAÇIN ADAMI: Batshuayi

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.