Beşiktaş kendini aldattı

A -
A +

Liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, Antalya'daki müthiş zaferden sonra kendi sahasında lige yeni çıkmış ama bol transferleriyle dikkat çeken Adana Demirspor'u nasıl ağırlayacaktı acaba?

Sergen Yalçın'ın arka dörtlüsü geçen haftanın ötesinde normal bir dizilişle sahaya çıkarken; Josef de Souza, Pjanic ve Oğuzhanlı bir orta alan, sanki idealmiş gibi görünen malum kişilerden kurulu bir ön hattı vardı.

En kötü Ghezzal oyunu
Hemen yazının başında vurgulamakta fayda var, Beşiktaş, geldiğinden bu yana en kötü oyununu oynayan Ghezzal yüzünden, sanki on kişi idi 75. dakikaya kadar. Ama 3-0'lık bir öne geçiş pek beklenir gibi bir sonuç da değildi. Çünkü Adana Demirspor'un ilk yarının tamamında kendi alanında santraya kadar kademeler kurarak toplanışı,

Beşiktaş'ı genelde yana paslar yapmaya zorlamasının yanı sıra, gelişi güzel de top kullanmaya sürüklemişti.

İlk yarıya sığan iki gol, ikinci yarıda Adana takımının artık rakip sahaya daha fazla adamla çıkarak etkili olmaya çalıştığını gördük. Oldular da... İyi pas yapabiliyorlar, boş bırakılmış sahalara da koşularla Beşiktaş'ı terletmeye başlamışlardı. Ama Rıdvan'ın yine güç ve teknik gösterisiyle attığı golle maç bitiyordu sanki.

Fakat deplasman takımı artık rakip sahadaki organizasyonlarında daha fazla eleman kullanmaya başlamış üstüne üstlük de Balotelli oyuna girmişti.

Nitekim eski yılların Sasu'sunu hatırlatan frikik golü Adana takımını tam anlamıyla gaza getirmiş sonra da Balotelli muhteşem şutuyla skor tabelasını eşitliğe yakın bir duruma taşıyordu ki, bu da Beşiktaş'ın iyice canını sıkacaktı.

Balotelli yaptı yapacağını
Sergen Yalçın 65'te Josef'in dışındaki orta sahayı tamamen yenilerken, Larin'i de alıp Kenan'ı oyuna sürüp neredeyse köklü bir değişikliğe gider gibi oldu. Sonra Ghezzal sakatlanınca on kişi oynamaktan kurtulup Gökhan ile 11 kişiye dönmesini beklemek de tabii biraz hayalcilikti.

Futbolda bir kanun vardır, hiç eskimemiş. Son düdük çalmadan maç bitmiyordu. Dün akşam da bu kanunun bir kere daha sahaya yansıdığını gördük.

Beşiktaş'ın özellikle70. dakikalardan sonra tükenen enerjisi, yapılan bana göre (Ghezzal hariç) hatalı oyuncu değişiklikleri ve de tabii ki Balotelli'nin oyuna geç gelmesine rağmen yapacağını yapmasıyla, maç 3-0'dan 3-3'e kilitlendi.

MAÇIN ADAMI: Josef de Souza

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.