Kazanan kaybeden yok!

A -
A +

Dün akşam haftanın açılışını yapan iki takım da son haftalarda aldıkları darbelerle lig klasmanında bir hayli aşağılara inerlerken, bu defa karşılıklı hesaplaşacaklardı. Bu derbide Sergen Yalçın aklını başına toplayıp hem Pjanic'i yedek kulübesine oturtmuştu hem de Teixeira'yı biraz da sakatlığı sebebiyle oralara bile getirmemişti. Bu yapı en azından Beşiktaş'ın orta alan teslimiyetini azaltmış, böylece kalesinde daha az tehlike görmesine neden olmuştu. Ama ön tarafta pozisyon zenginliği yaşamakta hayli sıkıntı çekiyordu. Nitekim Beşiktaş'ın tek golü de orta alanda görev alan Can'ın füzesiyle gelmişti.

Batshuayi ne işe yarar?
Kasımpaşa ise savunmada özellikle Donk'un tecrübesiyle çok kolay nefes alırken, tabii ki Batshuayi denen hiçbir işe yaramayan rakip santrfor sayesinde diri kalabiliyordu. Kasımpaşa'nın kenarlardan yaptığı ataklar hem kenar savunma adamları hem de öndeki kanat oyuncuları sayesinde Beşiktaş savunmasının dengesini zorluyordu. Ama kaleci Ersin'in başarılı zamanlamasıyla ve yaptığı kurtarışlarla yenen gol hariç Kartal hiç açık düşmeyecekti.

Sergen Yalçın'ın yanlışları
Bu arada Sergen Yalçın'ın Ghezzal'ı Topal ile değiştirişine hiç aklım ermezken, Batshuayi'ye de neredeyse maçın sonuna kadar dayanışı bir tuhaftı. Hele hele Atiba'nın çıkıp Kenan'ın oyuna alınışı tam anlamıyla bir teknik adam zaafiyetinin simgesiydi.
Kasımpaşa klasmandaki krizli bölgeden en azından puansız çıkmayarak hafta sonunu bekleyecek, Beşiktaş ise büyük ihtimalle geçen seneki lig unvanından çok çok uzak yaşamaya devam edecekti.

MAÇIN ADAMI: Ersin Destanoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.